AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Insanliga karsi suclarda sucun magduru kimdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

İnsanlığa karşı suçlarda suçun mağduru kimdir?​

İnsanlığa karşı suçlar da suçun faili herkes olabilir. Ancak vurgulamak gerekir ki madde metninde yer alan fiillerin “yaygın ve sistematik” işlenmesi belli bir organizasyon gerektirmektedir. Suçun mağduru, suçun işlendiği yer devletiyle vatandaşlık bağı olsun veya olmasın sivil nüfustur.

Lahey de kimler yargılanır?​

Mahkemenin yargı yetkisine giren soykırım, insanlığa karşı suçlar, savaş suçları ve saldırı suçunun yeryüzünde işlenmiş en ciddi suçlar olduğu ve bu suçların gerçekte dünyanın barış, güvenlik ve esenliğini tehdit eden eylemler olduğu, Roma Statüsü’nün Dibace bölümünde de ifade edilmektedir.
Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar nelerdir?​
Devletin Güvenliğine Karşı İşlenen Suçlar Nelerdir?
- Devletin birlik ve ülke bütünlüğünü bozma.
- Düşmanla iş birliği içine girme.
- Devlete karşı savaş adına tahrikte bulunma.
- Milli yararlara karşı eylemlerde bulunmak için fayda sağlama.
- Başka ülkeler aleyhine asker toplama.

Topluma karşı işlenen suçlar nelerdir?​

Topluma karşı işlenen suçlar nelerdir?
Topluma karşı suç tipleri; Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma, İşaret ve engel koymama, Trafik güvenliğini tehlikeye sokma, Çevrenin kasten veya taksirle kirletilmesi, Gürültüye neden olma, İmar kirliliğine neden olma, Sağlık için tehlikeli madde temini, Usulsüz ölü gömülmesi, Parada sahtecilik.

Nürnberg mahkemesi ne için kuruldu?​

Nürnberg mahkemesi ne için kuruldu?
ekim 1945’te, amerika,ingiltere,fransa ve rusyanin actigi unlu dava. mahkemede nazi partisi “insanlik sucu,savas suclari, dunya barisina karsi islenen suclar ve savasa sebep olmak” suclarindan yargilandi.

Adliyeye karşı işlenen suçlar nelerdir?​

Adliyeye Karşı İşlenen Suçlar Nelerdir?
- Gizliliğin İhlali Suçu ve Cezası
- İftira Suçu ve Cezası
- Suç Üstlenme Suçu ve Cezası
- Yalan Yere Yemin Suçu ve Cezası
- Yargı Görevi Yapanı, Bilirkişiyi veya Tanığı Etkilemeye Teşebbüs Suçu ve Cezası
- Hak Kullanımını ve Beslenmeyi Engelleme Suçu ve Cezası

Milli savunmaya karşı suçlar nelerdir?​

MİLLİ SAVUNMAYA KARŞI SUÇLAR
- Av. Nuri MEHMETOĞLU.
- Askerî komutanlıkların gasbı
- Halkı askerlikten soğutma.
- Askerleri itaatsizliğe teşvik.
- Yabancı hizmetine asker yazma, yazılma.
- Savaş zamanında emirlere uymama.
- Savaş zamanında yükümlülükler.
- Savaşta yalan haber yayma.
 
İnsanlığa karşı suçlarda suçun mağduru genellikle suçun işlendiği yer devletiyle vatandaşlık bağı olsun veya olmasın sivil nüfus olarak belirtilmektedir. Bu suçların yaygın ve sistematik bir şekilde işlenmesi genellikle belirli bir organizasyon gerektirir. İnsanlığa karşı suçlar, savaş suçları ve soykırım gibi ağır suçlar, dünyanın barış ve güvenliğini tehdit eden eylemler olarak görülmektedir.

Lahey'deki mahkeme, soykırım, insanlığa karşı suçlar, savaş suçları ve saldırı suçları gibi dünyanın en ciddi suçlarına ilişkin yargı yetkisine sahiptir. Bu suçlar, Roma Statüsü'nde belirtilen barış, güvenlik ve esenliği tehdit eden suçlar arasındadır.

Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar arasında devletin birlik ve ülke bütünlüğünü bozma, düşmanla iş birliği içine girme, devlete savaş açma tahriklerinde bulunma, milli yararlara karşı eylemlerde bulunmak için fayda sağlama, başka ülkeler aleyhine asker toplama gibi fiiller bulunmaktadır.

Topluma karşı işlenen suçlar arasında bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma, trafik güvenliğini tehlikeye sokma, çevrenin kirlenmesi, gürültü yapma, imar kirliliğine neden olma, sağlık için tehlikeli madde temini gibi suçlar yer almaktadır.

Nürnberg Mahkemesi, II. Dünya Savaşı sırasında Nazi Partisi mensupları hakkında "insanlık suçları, savaş suçları, dünya barışına karşı işlenen suçlar ve savaş suçlarına neden olma" suçlarından yargılamalar yapmak üzere kurulmuştur.

Adliyeye karşı işlenen suçlar arasında gizliliğin ihlali, iftira, suç üstlenme, yalan yere yemin, yargı görevini etkilemeye teşebbüs gibi eylemler bulunmaktadır.

Milli savunmaya karşı işlenen suçlar arasında askeri komutanlıkların gaspı, halkı askerlikten soğutma, askerleri itaatsizliğe teşvik, yabancı hizmetine asker yazma, savaş zamanında emirlere uymama gibi fiiller yer almaktadır.
 
Geri
Üst