Insanlarin ibadet etmeleri asil sebebi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.943
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Insanların ibadet etmeleri asıl sebebi nedir?​

Allah’a yapılan ibadet; saygı göstermenin ve itaat etmenin zirvesi olarak kabul edilir. Kur’an içerisinde insanların, Allah’a ibadet amacı için yaratılmış oldukları, tüm peygamberlerin ise insanları Allah’a ibadet etmeye davet ettikleri bildirilmiştir.
Allah’ı görüyormuş gibi ibadet etmeye ne ad verilir?
Nedir İhsan? İhsan; Yüce Allah’a ibadet edilirken Allah’ı görürcesine samimiyetle ibadet etmektir, denir. Ve devam edilir: ‘Sen Allah’ı göremezsen de, Allah seni görür. ‘ Namaz kılarken, zekâtı verirken, hacc yapılırken, sadaka dağıtılırken Allah’ın huzurunda olduğunu hissederek bütün bunları yapmak lazım.
İbadetin şartları nelerdir?
Namazın ve bütün ibadetlerin kabul olmaları için, önce insanın düzgün itikada [yani ehl-i sünnet itikadına] sahip olması ve ibadetlerin sahih olmaları, sonra ihlas ile yapılmaları ve helale harama dikkat etmek şarttır.

İbadetin insan için önemi nedir?​

İbadet, Allah’ın (c.c.) hoşnutluğunu kazanmak, O’na olan saygı ve sevgimizi ifade etmek için yapılır. Ayrıca ibadet, Allah’ın (c.c.) bize verdiği nimetlere şükretmek amacıyla yapılır. İnsan, ibadet sayesinde Allah’a (c.c.) yaklaşır. İbadet, insanı manevi olarak yüceltir.
Allah’ı her an görüyormuş gibi yaşayan güzel davranan bağışlayan ikram eden ve iyilik eden kişilere ne isim verilir?
Yüce Allah’a karşı ihsan Yukarıda zikredilen Cibril hadisinde de görüldüğü üzere ihsanın en temel anlamlarından biri, Allah’ı görüyormuşçasına yaşamaktır. Aynı şekilde ihsan, “Nerede olursanız olun O sizinle beraberdir.
Allah’ı her an görüyormuş gibi yaşayan kişiye ne denir?
Buna göre ihsan, kişinin kulluk görevini yerine getirirken, Yüce Allah’ın kendisini gördüğünü, davranışlarını denetlediğini hissetmesidir. Gerçek ihsana ulaşanlar yaptıkları her şeyi, Yüce Allah’ın kendilerini görüp gözettiğinin farkında olarak, bütün hayatını samimi bir ruh ve ihlas anlayışında yaşarlar.
 
Geri
Üst