- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Insanlar neden Yuksekten korkar?
Kalp ritmindeki değişiklikler takip edilerek gerçekleştirilen araştırmada bebekler büyüdükçe yükseklik korkusunun ortaya çıktığı anlaşıldı. Bu durumun, bebeklerin kendi kendilerine hareket etmeye başladıkça, hareketlerini ve çevrelerini görsel olarak algılama yeteneklerinin gelişmesiyle ilişkili olduğu düşünülüyor.Yukseklik korkusunu nasil anlariz?
Yükseklik fobisinin belirtileri arasında kalp çarpıntısı, kaslarda gerilme, baş dönmesi, az bir yükseklikte olsalar dahi ellerde titreme gibi belirtiler vardır. Yükseklik korkusu olan kişiler bırakın yüksek katlı bir apartman dairesinin balkonundan bakmayı, birinci kattan başka bir yerde yaşamak dahi istemezler.Yükseklik korkusunun derecesi kişiden kişiye göre değişir. Bazı kişiler yüksek binalara çıkarken korku hisseder, bazı kişiler merdivenden çıkarken de korku hissederler. Yüksekten korkulduğunda baş dönmesi, terleme, titreme, kalp atışında hızlanma, baş ağrısı, gerilme ve kaslarda gerginlik olur.
Yükseklik korkusunu yenmek için ne yapmak lazım?
Yükseklik korkusunun diğer fobiler gibi tedavi edilmesi mümkündür. Akrofobik kişiler gerekli psikolojik, psikiyatrik desteği alarak fobileriyle baş etmeyi kolaylaştırabilirler. Yükseklik korkusu tedavisinde uygulanan yöntemler arasında davranışçı terapi bulunur.
Yükseklik korkusu nasıl olur?
Bu durumu daha detaylı olarak açıklamak gerekirse; yükseklik korkusu olan kişiler bir gökdelene çıktığında yoğun bir baş dönmesi hissedebilmektedir. Bu baş dönmesi sıradan baş dönmesi ile karıştırılmamalıdır.