Insanlar neden inanma ihtiyaci hisseder?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
144.216
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Insanlar neden inanma ihtiyacı hisseder?​

Âciz olan insan, dayanacak ve sığınacak bir yer arar. Sınırsız ihtiyaçları olan bir kişi, kendisine yardım edecek bir nokta arar. Bundan dolayı, kudretine sığınmak ve rahmetinden yardım istemek için Allah’a inanmaya muhtaçtır. Allah’a inanan insan, mutlu ve huzurlu bir hayata ulaşır.

Bir milletin manevi değerleri nelerdir?​

Manevi değerler ise bir toplumun gelenek, örf, adet ve inançları; duygu, düşünce ve davranışlarıdır. Kültürümüzün bazı ögeleri hem maddi hem de manevi değerleri bünyesinde barındırır.
Değer kavramı, sıklıkla ilke veya inanç kavramları ile karıştırılır. İlke bir değerin davranışa dönüşmüş halidir. İnanç ise, bir kişi, nesne veya fikir ile ilgili geçmiş deneyimleri temel alan, hem olumlu hem de olumsuz olabilen, ve bundan ötürü hem motive edici hem engelleyici olabilen kuvvetli duygu ve düşüncelerdir.
Değerler eğitimine neden ihtiyaç duyulmaktadır?
Değerler eğitimi ile kazanılan: Affedici olmak, hoşgörülü olmak, yardımsever olmak, adaletli olmak… Toplumda sevginin, saygının paylaşımın olması, insanların birbirlerine olan güvenlerinin artması… Toplumda huzur ve mutluluğun artmasına sebep olur.
Insanlar dine neden ihtiyaç duyar felsefe?
Din, fert ve toplum açısından zorunlu bir ihtiyaçtır. Din duygusu doğuştan olduğuna göre insan ruhunun huzura kavuşması için bu duygunun tatmin edilmesi gerekir. Din ve inançtan başka hiç bir şey insanın gönlündeki mânevî boşluğu dolduramaz. Ruhun en mühim ihtiyacı ve gıdası ise dindir, inançtır, ibâdettir.

Inanma duygusu nedir?​

İnanma, insanın fıtratında, varlık yapısında yer alan en temel niteliklerden ve en derin duygulardan biridir. İnanç, insanı, kendisini aşarak özünü aramaya ve o öze ulaşmak için çabalamaya zorlar.

Milli manevi değerlerimiz nelerdir?​

Sevgi, özgüven, saygı, yardımlaşma/dayanışma, hoşgörü, duyarlılık, sorumluluk, nezaket, temizlik, doğruluk/dürüstlük, tutumluluk değerlerini kavrar.
en özet şekilde sıralarsak;1) El sanatlarımız 2) Tarihimiz 3) Dilimiz 4) Dinimiz 5) Bayrağımız, vatanımız, ülkemizin sınırları, 6) Örf ve adetlerimiz, 7) Milli sporcularımız, yazarlarımız, sanatçılarımız, politikacılarımız, 8) Birlik, beraberlik içinde kutladığımız milli ve dini bayramlarımız.
Değerlerimiz ne olmalı?
ARZULANAN KÜLTÜREL DEĞERLER Katılanların Türkiye’de görmek istedikleri değerlerde ilk on sırayı adalet, ahlak, güven, saygı, huzur, eşitlik, refah, dürüstlük, aile ve çevre bilinci alıyor. Buradaki 10 değerin 6’sının kişisel değerlerle aynı olduğu görülüyor: Adalet, ahlak, güven, saygı, dürüstlük ve aile.
Bir insanın değerleri nelerdir?
Değerler, aklın ve kalbin birlikte uyum içinde olması şeklinde tanımlanabilir. Ahlaki, kültürel, ruhsal, toplumsal ve bireysel alana ilişkin uygun duyarlılık geliştirmeyi ve bunları içselleştirmeyi içerir. Toplumsal ve insani değerler insan yaşamının en önemli yanını oluşturur.

Değerlerimiz bizim için neden önemlidir?​

Değerler; olgun, iyi bir insan, uyumlu ve üretken bir vatandaş olmanın en önemli şartıdır. Değerler bir insan olarak ne olduğumuz, ne olmamız ve nasıl olmamız gerektiği hususunda bizim yolumuzu aydınlatır. Değerleri sarsılan bir toplumda bireyler sağlam karakterle bütünleşmiş bir kişilik oluşturamazlar.

Karakter ve değer eğitimi neden gereklidir?​

Karakter eğitimi programı diğer adıyla “Etik Değerler” programıdır. Araştırmalar düşünceli, saygılı, güvenilir, adil, sorumlu, kısacası ‘iyi insanların yaşamda daha başarılı olduğunu göstermiştir. Bu nedenle, etik değerlerin eğitimi, okullarda en az matematik ve Türkçe eğitimi kadar önemli ve gereklidir.
 
Geri
Üst