- Konu Yazar
- #1
Insanlar benim sesimi nasıl duyuyor?
Ancak ses dalgalarını oluşturan ses telleri titreştiğinde bu titreşimler boynumuzdaki ve başımızdaki kemikler tarafından da iletilir. Kokleaya ulaşan bu titreşimlerin frekansı havada yayılan sesin frekansından daha düşüktür. kendi sesimizi bu iki farklı yoldan ulaşan ses dalgalarının birleşimi şeklinde algılarız.Ses kaydı gerçek sesimiz mi?
Ses kayıt cihazları sadece havada yayılan ses dalgalarını algıladığı için sesimizin vücudumuzun içinde iletilen bileşenini duyamamış oluruz. Dışarıdan gelen sesleri engelleyen kulaklıkları taktığımızda ise sadece “kendi iç sesimizi” algılarız.Kendi sesini nasıl duyarsın?
Kendi sesini nasıl duyarsın?Kendi sesimiz iç kulağımıza iki farklı yol izleyerek ulaşır ve bu yollar bizim ses algımızı etkiler. Hava yoluyla iletilen (dış çevreden alınan ses) ses dalgalar halinde yayılır ve dış kulak yolu ile orta kulaktaki kulak zarına oradan iç kulaktaki kokleaya ve iç kulaktaki sıvı dolu kanallara taşınır.
Ses kaydında neden sesim farklı çıkıyor?
Ses kaydında neden sesim farklı çıkıyor?Ses kayıt cihazları sadece havada yayılan ses dalgalarını algıladığı için, sesin vücut içinde iletilen bileşeni duyulamıyor. Bu yüzden kayıt cihazından dinlenilen ses, sahibine farklı geliyor.
Sesin güzel olması için ne yapmam gerek?
- Her zaman olduğu gibi bol bol su tüketmek çok önemlidir. Boğazımızı temizlediği ve nemlendirdiği için sesimizin daha berrak çıkmasına yardımcı olur.- Sigara ses tellerimizin de baş düşmanıdır.
- Kafein ve alkolün ses tellerini kuruttuğu bilinmektedir.
- Çiğ yumurta ses güzelleştirmek için belki de bilinen en eski yöntemdir.
Mikrofonda ses nasıl güzel çıkar?
Mutlaka mikrofonunuzun önüne bir pop filtre yerleştirin. Bu sayede hem mikrofon üzerine ağzınızdan gelebilecek tükürükleri engellemiş olur mikrofonun ömrünü uzatırsınız hem de olası ses patlamalarını bu filtre yumuşatır ve mikrofonunuz patlama sesi almadan kayıt gerçekleştirir.Benim sesim kaç yaşında gösteriyor?
Benim sesim kaç yaşında gösteriyor?Bu değişiklik 10 ile 15 yaşları arasında herhangi bir yerde olabilir. Tipik olarak, ses değişikliği 12 veya 13 yaşlarında veya ortaokul yıllarında başlar. Kimi zaman bu deneyim ergenler için utanç verici olabilir. 17-18 yaşlarına gelindiğinde değişim tamamlanır ve yeni ses yapısına kavuşulur.
Kendi sesini bulmak ne anlama gelir?
Kendi sesini bulmak ne anlama gelir?yazmakla ilgili bir kalıptır. yazarların kendi sesini bulması beklenir. bunu yapmış yazarları duyar, biliriz. metnin içinden yazarın şov yapan kişiliğini görmediğimiz ya da yazarın sesini örten, metni gerçek yapan o sesi işittiğimiz bir akışla yazan kişileri severiz. yazarlık sanatının olmazsa olmazıdır.