Insanin siniri var midir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Insanın sınırı var mıdır?​

Ancak bazıları çok daha uzun yaşar ve bu da akıllara basit bir soru getiriyor: İnsan yaşamı için doğal bir sınır var mıdır yok mudur? Bu sorunun birbirine eşit iki basit cevabı var: Ya bir sınır vardır ya da yoktur. Yapılan bu araştırmaya göre; insan ömrünün bir sınırı vardır.

Sınırın anlamı nedir?​

Sınır veya hudut, hükümetler, devletler veya bir ülkenin idari olarak birbirinden bağımsız bölümleri gibi politik varlıkların coğrafî bitiş noktalarını ya da yasal yetki alanlarını tanımlayan bir terimdir. Eski dönemlerde sınırlar, arada tarafsız bölgelerin bulunduğu ve kesin bir şekilde ayrılmayan bölgelerdi.
İş sürekliliği nedir?
İş Sürekliliği Nedir? İş Sürekliliği Organizasyon, Kurum ve kuruluşların değer yaratan faaliyetlerini, herhangi bir felaket, kriz ve afet durumunda önceden belirlenen seviyede yürütebilme becerisidir.

İş sürekliliği sistemi olan bir kuruluş, iş sürekliliği sistemi olmayan bir kuruluş?​

İş Sürekliliği sistemi olan bir kuruluş, olasılığı yüksek olan Deprem, Sel, Yangın, Teknolojik Donanım kaybı, yazılımın çökmesi vb. felaketlerle karşı karşıya kaldığı zaman krizi önceden oluşturduğu kriz yönetim planları, iş süreklilik planları doğrultusunda soğuk kanlılıkla geçiştirir.

Neticesinde organizasyonların iş süreliğine girmesi gerekir?​

İş Sürekliliği herhangi bir deprem, sel, yıldırım düşmesi, sunucu çökmesi, kritik personelin işten ayrılması, ekonomik kriz vb. durumda Organizasyon, Kurum ve kuruluşların kritik ürün, servis ve faaliyetlerini çok az zayiatla geçirmesini, kriz anına hazır bulunuşu ifade etmektedir.
İş sürekliliği Yönetim Sistemi Nedir?
İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Nedir? İş Sürekliliği Yönetim Sistemi ISO 22301, BS 25999 standartları gibi uluslararası kabul görmüş yönetim sistemi standartlarının uygulanma prensiplerine verilen addır.

Geri