- Konu Yazar
- #1
Insanın en çok beyni etkileyen zararlı alışkanlık nedir?
Kahvaltıyı atlamak, kan şekeri seviyelerinde düşüşe neden oluyor ve bu da beyin işleyişini olumsuz etkiliyor. Aşırı yemek yemek ve çok fazla fast food gıda tüketmek, beyin hücreleri arasındaki bağlantıları, bunun sonucunda da kısa ve uzun süreli hafızanın eğitimini ve oluşumunu olumsuz yönde etkiliyor.Alışkanlıklar beynin hangi bölümü?
Yani orbitofrontal korteks yatıştırıldığında; kontrolü, alışkanlıklar ele alıyor. yeniden aktarmada görevli önemli bir bölge olduğu gösterilmişti.Üzülmek beyni küçültür mü?
Üzülmek beyni küçültür mü?UZUN SÜRELİ MUTSUZLUK BEYİNDE KÜÇÜLMEYE YOL AÇIYOR Dr. Barış Metin, uzun süreli mutsuzluk yaşayan kişilerin beyinlerinde küçülme meydana geldiğini belirterek “Bu küçülme birçok bilimsel çalışmada gösterilmiştir. Bu durum, özellikle tedavi edilmeyen depresyondaki bireyler için geçerlidir.
Beynin kaç bölümü vardır?
Anatomik olarak beyin üçe ayrılır: ön beyin, orta beyin, ve art beyin; ön beyinde üst düzey işlevleri kontrol eden serebral korteksin çeşitli lobları bulunur, orta ve art beyin ise daha çok bilinçdışı, otonom işlevler ile ilgilidir.Çok düşünmek insana zarar verir mi?
Sonuçlar, genç yaşta ölenlerin beyin aktivitesini durduran REST (RE-1 Susturma Transkripsiyonu) adı verilen bir proteinin önemli derecede düşük olduğunu gösterdi. Kısacası aşırı düşünce, aşırı beyin aktivitesine neden olarak REST proteininin hızlı tükenmesine yol açıyor.21 gün mucizesi nedir?
21 gün mucizesi nedir?bir alışkanlığı kazanmak için 21 gün boyunca aynı düzende yapılması gerektiğini anlatan kural. çayı şekersiz içmek, spor yapmak gibi bazı alışkanlıkları edinmek ve sürekli hale getirmek için uyulması gereken kural. vücut bu süre zarfında rutine bağlayıp zorlanmaktan kurtuluyor.
Eğer yeni bir alışkanlık kazanmak istiyorsanız, hiç ara vermeden 21 gün boyunca aynı alışkanlığı tekrar ettirmeniz gerekmektedir. Çünkü alışkanlık haline dönüştürmek istediğiniz yeniliğin zihinde ve hücresel bellekte kalıcı olarak yerleşmesi 21 gün sürer. Alışkanlıklar tekrarlanarak kazanılırlar.