- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 238.336
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Insan zekasını kimden alır?
Zeka. Zekayı ilgilendiren genler X kromozomunda bulunur. Bu nedenle erkek çocuklar zekalarını annelerinden alır. Kızlar ise, daha önce de bahsettiğimiz gibi iki ebeveynden de X kromozomu aldıkları için, zekalarını hem anneden hem babadan alır.Kalıtımın ve çevrenin zekâ üzerindeki etkileri nelerdir?
Yani bir araştırmaya göre zekânın genetik etkisi % 75 iken çevrenin etkisi ise % 25 olarak açıklanırken başka bir araştırma da bunun yaşa göre değiştiğini vurguluyor. Yani küçük yaşlarda genetik etki % 20’lerde gençlerde % 40 olurken orta yaşlarda ise % 60 olarak değişiyor.
Zekâ kavramını tanımlayan kavramlar nelerdir?
Zekâ, dünyanın bizden beklediklerine en iyi uyum gösterebilme yeteneğidir. Kişinin anlama, kavrama, öğrenme kapasitesidir; zihinsel performansı gösterir. En geniş anlamıyla zekâ, genel bir zihin gücü olarak tanımlanabilir.Zekâ anneden mi babadan mı?
Babalar Boşuna Böbürlenmeyin: Çocuklar Zekâlarını Annelerinden Alıyor! Araştırmalar, zekâ genini taşıyan X kromozomunun babada yalnızca 1, annede ise 2 adet bulunması nedeniyle, çocukların IQ’larını annelerinden alma olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya koydu.
beslenme toplumların zeka durumunu etkiler, özellikle çocukluk ve anne karnındaki beslenme. bunun dışında ırk ile zeka arasında bir ilişki yoktur.
Zeka ile ilgili kuramlar nelerdir?
Zeka tanımlarında görülen zekaya farklı açılardan bakma birçok kuramın ortaya çıkmasını sağlamıştır.