Insan vucudu kaslar nasil calisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
227.860
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Insan vücudu kaslar nasıl çalışır?​

Kaslar, iskeletle beraber canlıya hem destek olur hem de iskeletin hareketini sağlar. İskeletin dikliği ve organizmanın şekil alması kaslar sayesinde olur. Omurgalılarda kaslar, eklemlerle birbirine bağlanmış olan iskeleti, kasılıp gevşeme ile hareket etmesini sağlar.

Kas sistemi nasıl güçlendirilir?​

Kas dokunuzu arttırmak için,
- Fiziksel aktivite yapın.
- Doğru kaynaklardan yeterli miktarda protein tüketin Protein, dokuların gelişmesini ve onarılmasını sağlayan temel besin elementlerinden bir tanesidir.
- Sağlıklı karbonhidratları tüketin.
- Yağları doğru tüketin.
- A vitamini cilt sağlığı için de işlevseldir.
Kas nasıl çalışılır?
Kas kazanmak için temel kural: yüksek ağırlık, az tekrar. Sağlıklı ve sık beslen. Ağırlık kaldırmak, vücut yıpranan kasları tamir ettiği için savunma sistemini zayıflatır, bu nedenle vitaminler bağışıklık sistemini güçlendirmek için çok önemlidir. Hafif kaldır, sık dinlen.
Kasların iş yapabilme kapasitesi nedir?
Bir direnci yenebilmeyi sağlayan ya da bir dirence karşı koyabilme yetisine kas kuvveti denilmektedir. Kaslarda izometrik, izotonik ve izokinetik gibi farklı kasılmalar oluşmaktadır. İş yapabilme kapasitesi olan enerji, bir süre boyunca uygulanan kuvvetin ürününe iş, birim zamanda yapılan işe de güç denilmektedir.

Kaslar ne zaman çalışır?​

Konsantrik bir kasılmada, kas direnci karşılamak için kas gerginliğini arttırır ve kas kısalarak kasılır. Eksantrik kasılma sırasında ise direnç kasın ürettiği kuvvetten daha büyük hale geldiğinde kas kasılarak ama uzayarak kasılır.

Kaslar neden yorulur?​

Kas güçsüzlüğü genellikle egzersiz eksikliği, yaşlanma, kas yaralanması veya hamilelikten kaynaklanır. Diyabet veya kalp hastalığı gibi uzun süreli durumlarda da ortaya çıkabilir. İnme, multipl skleroz, depresyon, fibromiyalji ve kronik yorgunluk sendromu (ME) gibi birçok olası neden vardır.
 
Geri
Üst