- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
İnsan nedir şimdi bildim Muhyiddin Abdal?
İnsan, insan derler idi İnsan nedir şimdi bildim Can can deyu söylerlerdi Ben can nedir şimdi bildim. Kendisinde buldu bulan Bulmadı taşrada kalan Canların kalbinde olan İnanç nedir şimdi bildim. Bir kılı kırk yardıkları Birin köprü kurdukları Erenler gösterdikleri Erkân nedir şimdi bildim.Ayan nedir pinhan nedir Nişan nedir ne demek?
Ayan: Gözle görülen, açık, belli. Pinhan: Gizli, saklı, gizlenmiş. Nişan: Belirti, iz.
Insan insan şiiri ne anlatıyor?
Fark ettikçe derinleşecek her biri, hissettikçe bütünleşeceğiz her biriyle. Bu şarkıyı büyüten diğer şey ise Gezi ruhuyla bütünleşen anlamı elbet. Birleştikçe büyüyen haksızlıkla mücadele ve dayanıştıkça birleşen insanlık hali… Muhyiddin Abdal’ın (16 yy) “İnsan İnsan” şiirini Fazıl Say besteledi.Insan insan kim söylüyor?
Fazıl Say, Muhyiddin Abdal’ın sözlerini besteledi. “İnsan insan!” isimli şarkıyı Cem Adrian, Güvenç Dağüstün, Burcu Uyar ve Selva Erdener söyledi.
Insan insan nedir dayı insan nedir bildin mi sen?
İnsan nedir, bildin mi dayı? Muhyiddin Abdal, XVI. yüzyılda: “İnsan insan derler idi, insan nedir şimdi bildim. Can can deyu söylerler idi, Ben Can nedir şimdi bildim. Kendisinde buldu bulan, bulmadı taşrada kalan.Sıfat ile zat olmuşum ne demek?
“Sıfat ile zat olmuşum…” Budur olan biteni bambaşka bir boyuta taşıyan. Zatların, sıfatla tamamlanması. Her şey değişir, gelişir.
Insan nedir bildin mi sen?
Muhyiddin Abdal, XVI. yüzyılda: “İnsan insan derler idi, insan nedir şimdi bildim. Can can deyu söylerler idi, Ben Can nedir şimdi bildim. Kendisinde buldu bulan, bulmadı taşrada kalan. Canların kalbinde olan, iman nedir şimdi bildim…” demiş.Insan insan hangi dizide çaldı?
Digital platform puhutv’den yayınlanan Fi’nin 12. bölüm son sahnesinde çalan ‘İnsan İnsan’ şarkısı sezon finaline damga vurdu. Duru, Can Manay’a giderken çalan şarkının bestesi Fazıl Say’a ait.
Insan insan şarkısının bestecisi kimdir?
Fazıl Say’ın bu albümünde Muhyiddin Abdal Divânı’nda bulunan ”İnsan insan” isimli şiiri de yer alır… Fazıl Say tarafından bestelenen bu eser; Güvenç Dağüstün, Cem Adrian, Selva Erdener ve Burcu Uyar tarafından seslendirilir.Insan insan hangi film müziği?
Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu’ndan yeni tanıtım (Fazıl Say bestesiyle)
Mihman nedir şimdi bildim?
Mihman: Konuk, misafir. Ayan: Gözle görülen, açık, belli. Pinhan: Gizli, saklı, gizlenmiş, mahfi.Muhyiddin kelime anlamı nedir?
Dini ihya eden.
İnsan İnsan hangi filmde çalıyor?
Naim Süleymanoğlu Film Müziği – İnsan İnsan (İbrahim Yusuf Cover) – YouTube.İnsan İnsan şarkısı hangi film?
Süleymanoğlu’nun Avustralya’nın Melbourne şehrinde başlayıp Londra üzerinden Ankara’da sonlanan özgürlük yolculuğunun yer aldığı görüntülere Fazıl Say’ın bestelediği İnsan İnsan şarkısı eşlik ediyor.