AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Insan kaynaklari yonetiminin ana konusunu olusturan uretim faktoru nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Insan kaynakları yönetiminin ana konusunu oluşturan üretim faktörü nedir?​

İnsan kaynakları yönetiminin ana konusu, üretim faktörlerinden emektir. Üretilen mal ve hizmetlerin ekonomik olmaları için mutlaka insan ihtiyaçlarını karşılamalıdır. İşletmeler de bunun için üretimde insan emeğinden yararlanırlar.

İnsan kaynakları hangi bilimin içerisinde yer alır?​

İnsan kaynakları yönetimi, genel olarak işletme bilimi için de farklı sektörlerdeki şirketler için de ayrı bir önem taşıyor. İşletme biliminin en etkili alt dallarından biri olan bu alan, şirketlerin kurumsallaşma yolculuklarından verimli ve kaliteli bir üretime kadar her aşamalarında etkin rol oynuyor.
İnsan kaynakları fonksiyonlari nelerdir?
İnsan kaynaklarının yönetiminin temel fonksiyonları

IKY nin ilk işlevi nedir?​

Planlama, her yönetim faaliyetinin ilk fonksiyonudur. Bu nedenle İKY’nin öncelikli temel faaliyet alanı örgüt, iş ve insanlar için planlama yapmaktır. İK Planlaması; İstenen yer ve zamanda, istenen sayı ve nitelikte insan kaynağının hazır bu- lundurulmasını sağlar.

Asagidakilerden hangisi Planlamanin ilk Asamasidir?​

Planlama işleminde ilk hareket noktası, kurumun birincil (asal) ve ikincil (yan) amaçlarının açık-seçik biçimde belirlenmesidir, kurumun asıl amaçlarını başkan, yönetim kurulu, karar alıcılar belirler. Asıl amaçları destekleyici yan amaçlar ise, genellikle başkan yardımcıları, yöneticiler ve uzmanlar tarafından …
Işletmenin fonksiyonları insan kaynakları nedir?
insan kaynakları fonksiyonları temelde işletmenin üretim ve/veya hizmet yaratabilmesi ve sunabilmesi için ihtiyaç duyduğu en temel kaynak olan insanı temsil eder. Bu noktada insan kaynakları işletme açısından yönetiminin en kritik olduğu süreçleri kapsar.

Geri