- Konu Yazar
- #1
Insan kaynakları yönetimi örgüt kültürü nedir?
İnsan kaynakları yönetimi, personel yönetiminden daha kapsamlı ve uzmanlaşmış bir yönetim biçimidir. Örgütü birleştiren, bütünleştiren, diğerlerinden ayırt eden ve çalışanlarına nasıl davranmaları, düşünmeleri, hareket etmeleri gerektiğini gösteren örgütsel kültür, kişisel farklılıkların erimesini sağlamaktadır.Kültürlerin yönetimi Nedir?
Kültürlerin yönetimi Nedir?Başka bir ifade ile, tüm dünyaya yayılmış örgütlerdeki farklı kültürlerden gelen işgörenlerin davranışlarını ve nasıl yetiştirileceklerini araştıran global bir yönetim olarak tanımlanabilir.
Insan kaynakları yönetimi uygulamaları nelerdir?
İKY uygulamaları olarak; işgücü planlaması, eğitim-geliştirme, performans değerlendirme, ödüllendirme, firma-çalışan ilişkisi, iç iletişim değişkenleri kullanılmıştır. Örgütsel performans değişkenleri olarak; personel devir hızı, işgücü verimliliği ve satışlar alınmıştır.Kalite sürecinin uygulanmasında örgüt kültürünün etkisi nedir?
Kalite sürecinin uygulanmasında örgüt kültürünün etkisi nedir?Örgüt kalite kültürü ile işletme performansı arasında yapılan modellemede, Örgüt kalite kültürü işletme performansını etkilemektedir. Kalite algısı ve işletme performansı arasındaki modellemede ise işletmenin uygulamış olduğu kalite yaklaşımının işletme performansını etkilediği saptanmıştır.
Kültürlerarası yönetim nedir?
Kültürlerarasi yönetim, evrensel temel degerleri içeren ancak yasanan ortamin özgül kosullarina göre içerigi ve yöntemleri sekillenen, bir sürekli ögrenme sürecidir.IK uygulamaları nedir?
IK uygulamaları nedir?Çünkü insan kaynakları yönetimi uygulamaları, bir işletmenin tüm kaynaklarını etkili ve verimli şekilde kullanıp, kişiyi ve firmayı yönlendirecek ve yönetecek birimdir. İK, bir firmanın bünyesindeki işgücünü kapsadığı gibi dışında bulunan ve potansiyel olarak yararlanabileceği işgücünü de kapsar ya da ifade eder.
Insan kaynakları yönetimi fonksiyonları nelerdir?
İnsan kaynaklarının yönetiminin temel fonksiyonları- Seçme ve yerleştirme.
- Özlük ve iş kanunu uyumu.
- Oryantasyon ve entegrasyon (Tutundurma)
- Ücret yönetimi.
- Performans yönetimi.
- Kariyer yönetimi.
- Eğitim ve gelişim yönetimi.