AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Insan kaynaklari ne anlama gelir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İnsan kaynakları ne anlama gelir?​

İnsan kaynakları ne demek kısaca tanımlayarak söze başlayalım. İnsan kaynakları bir kurumun ürün ya da hizmet üretebilmesi için ihtiyaç duyulan kaynakların başında gelir. İnsan kaynakları aynı zamanda kurum içerisinde insana dair yapılan çalışmaları da kapsayan bir birimdir.
İnsan bir kaynak mıdır?
BİR KAYNAK OLARAK ‘İNSAN’ Kaynak kelimesinin kelime anlamına baktığımızda bir mal ve hizmet üretmek amacıyla ürünün yapısına doğrudan ya da dolaylı katılan üretim faktörleri olarak açıklandığını görüyoruz. İnsanı üretim faktörlerinden biri olarak nitelemek zihnin derinlerindeki bir ‘pas’a işaret eder.

İK neyin kısaltması?​

İngilizce de Human Resources olan kelimenin kısaltması nasıl HR olarak biliniyor ise dilimizde de İnsan Kaynakları yerine İK kelimesi sıklıkla tercih edilmektedir. İK, insan kaynakları kelimesinin açılımı olarak bilinmektedir. İK kelimesinin açılımı ise insan kaynakları olarak ifade edilebilir.
Işletmede çalışanlar bir kaynak mı yoksa bir kıymet midir?
ĠĢletmede çalıĢanlar kıymetli bir girdi (üretim faktörü) olduğu gibi, aynı zamanda kıymetli çıktıları sağlayan en önemli unsurlardan biridir. ĠĢletme verimi, müĢteri memnuniyeti ve elde edilen kar gibi çıktıları sağlayan çalıĢanlar, popüler yönetim modellerinde stratejik ortak olarak gösterilmektedir.
İK sıklıkla kullanılmakta olan kısaltmalar arasında yer almaktadır. İK aslında İnsan Kaynakları manasında kullanılan bir kısaltma olarak ifade edilebilir.
İK Ingilizce’de ne demek?
“insan kaynakları” teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 7 sonuç human capital i. human resources i. human resources i.

İnsan kaynakları mesleği deyince aklına ne geliyor?​

İşe alım: İnsan Kaynakları deyince genelde ilk hatta çoğu zaman tek akla gelen işlemdir. Çünkü doğru pozisyon için doğru kişiyi işe almak bir şirket için en kritik işlerden bir tanesidir. Ayrıca şirketinizde nasıl yetenek yönetimi yaparsınız gibi çalışmalar da bu başlık altında incelenir.

Geri