AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Insan haklarina nasil sikayet edilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İnsan haklarına nasıl şikayet edilir?​

Başvuru Formunu 0 (376) 213 35 00 numaralı faksa iletebilir veya Başbakanlık İnsan hakları Başkanlığına posta ile gönderebilirsiniz.
Birleşmiş Milletler’in ilk denetim organı nedir?
Birleşmiş Milletler’e bağlı kuruluşlar
1235 usulü ne demek?
1. 1235 PROSEDÜRÜ Ekonomik ve Sosyal Konseyin 27 Mayıs 1970 tarihli ve 1503 sayılı kararı ile oluşturulan ve karar sayısına atfen “1503 usulü” olarak adlandırılan bu yöntem bireysel başvurularla ilgilenmemekle birlikte belirli bir zamanda ve yerde çok sayıdaki insanın haklarının ihlal edildiği durumlarla ilgilenir.

Birleşmiş Milletler örgütünün kurmuş olduğu ilk denetim nedir?​

Şarta Dayalı Denetim Usulleri Bu çalışmaların ilk ürünün 10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi’dir.
Insan hakları ihlali nereye başvurulur?
Anayasa Mahkemesi Anayasa Mahkemesi bireysel başvuruları karar bağlar. Herkes, Anayasada güvence altına alınmış temel hak ve özgürlüklerinden, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamındaki herhangi birinin kamu gücü tarafından, ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesine başvurabilir.
Kamu kurumları nereye şikayet edilir?
CİMER merkezinde doğrudan Cumhurbaşkanlığı’nın bulunduğu bir sistem çerçevesinde vatandaşların kamu yönetiminden şikâyetlerini sonlandıran ve istek ve önerilerini toplayarak onları çözüme ortak eden bir araçtır. Böylece kamu yönetiminin eylem ve işlemleri üzerindeki demokratik denetim mekanizmalarını güçlenmektedir.
İşkenceye Karşı Komite, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 10 Aralık 1984 tarih ve 39/46 sayıyla kabul edilmiş olan Birleşmiş Milletler İşkence ve Diğer Zalimane, İnsanlık Dışı veya Küçültücü Muamele veya Cezaya Karşı Sözleşme’ye (İngilizce: Convention against Torture and Other Cruel Inhuman or Degrading Treatment or …
Yaşadığımız sorunlar karşısında başvurabileceğimiz kurumlar nelerdir?
Ülkemizde Yaşadığımız Sorunlar Karşısında Başvurabileceğimiz Kurumlar
Tüketici hakları ile ilgili hangi kurumlara başvurabiliriz?
Tüketici hakları ile ilgili sorun yaşadığımızda şu kurumlara başvurabiliriz:

Geri