AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Insan erkek ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Insan erkek ne demek?​

Erkek, eril insan. Erkek terimi genellikle yetişkin bir eril bireyi kastetmekte kullanılırken, oğlan terimi ise eril bir çocuk veya ergeni tanımlamak için kullanılır. Ancak erkek terimi aynı zamanda bazen yaş gözetmeksizin bir eril insanı tanımlamak için de kullanılır; tıpkı “erkek basketbolu” ifadesinde olduğu gibi.

Feminen erkek ne demek?​

Feminen erkek ne demek?
Feminen kelimesinin sözlük anlamı kadınsı olmakla birlikte genellikle kadınsı erkekler için kullanılmaktadır. Kadına benzeyen, kadını andıran ve kadın gibi anlamları vardır. Kökeni Fransızca olmakla birlikte beden ve ruh özellikleri kadına benzeyen erkek anlamına gelmektedir.

Karı gibi erkek ne demek?​

karı gibi tamlaması dilimizde, yumuşak, korkak, ağlak, oynak, beceriksiz, zayıf, güçsüz anlamlarının hepsini birden içinde barındırmak suretiyle kullanılmaktadır.

Adam cinsiyeti nedir?​

Adam cinsiyeti nedir?
Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre ‘adam’ın birinci anlamı ‘insan’, ikinci anlamı ise ‘erkek kişi’.
Adam gibi adam ne demek?​
sozluk bayanlarini arasinda kullanilan bir sifre. erkek bir sozlukcunun altina yazildiginda “bu herif benim, yaklasani yakarim, mesaj atani keserim” anlamina geliyormus. adam smith’ten sonra gelen yetenekli iktisatçılara takılan lakaptır.

Eril kadın ne demek?​

Eril kadın ne demek?
Eril enerji, zihinsel gücü, mantığı, sol beyin işlevini, savaşçılığı, konuşmayı temsil eder. Eril enerji, atak, kontrolcü, rekabet eden tarafımızdır. Dişil enerji ise tam tersi, kabulde olan ve izin verendir. Eril enerji nüfuz eder, dişil ise alıcıdır ve yumuşaktır.

Eril küfür ne demek?​

karşıdakine bir hakarette bulunurken aslında erkek cinsel organı yüceltilmektedir. küfür edilirken bir yandan erkek cinsel organının işlevi yüceltililmekteyken diğer yandan ise kadının cinsel organı aşağılanmaktadır. çoğumuz bu durumun farkında olmasak da küfrün altında yatan asıl sebep budur.

Feminen erkek nasıl olunur?​

Feminen erkek nasıl olunur?
Hareketlerinde kadınsılık görünen erkekler için feminen kelimesinin kullanıldığı görülmektedir. Erkeklerin ayna karşısında zamanını geçirmesi ve göğüs kıllarını alması gibi davranışlar, feminen bir hareket olarak nitelendirilmektedir.

İnsan erkek ne demek sorusuyla başlayarak, erkek teriminin genellikle yetişkin bir eril bireyi ifade ettiğini ve oğlan teriminin ise eril bir çocuk veya ergeni tanımladığını belirttim. Ayrıca "erkek" teriminin bazen yaş gözetmeksizin bir eril insanı tanımlamak için de kullanılabileceğini, örneğin "erkek basketbolu" ifadesinde olduğu gibi.

"Feminen erkek" terimi ise genellikle kadınsı erkekler için kullanıldığını, kadına benzeyen, kadını andıran ve kadın gibi anlamları içerdiğini anlattım. Bu tamlamanın kökeninin Fransızca olduğunu ve beden ve ruh özellikleri bakımından kadına benzeyen erkek anlamına geldiğini belirttim.

"Karı gibi erkek" ifadesinin ise dilimizde yumuşak, korkak, ağlak, beceriksiz, zayıf gibi anlamları içeren bir tamlama olduğunu açıkladım.

"Adam cinsiyeti" kavramını Türk Dil Kurumu sözlüğünden alıntılayarak, "adam"ın birinci anlamının "insan" ve ikinci anlamının "erkek kişi" olduğunu belirttim.

"Adam gibi adam" ifadesinin sozluk bayanlarını arasında kullanılan bir şifre olduğunu ve erkek bir sozlukçunun altına yazıldığında "bu herif benim, yaklasani yakarim, mesaj atani keserim" anlamına geldiğini ve yetenekli iktisatçılara takılan bir lakap olduğunu söyledim.

"Eril kadın" kavramına da yer vererek, eril enerjinin zihinsel gücü, mantığı, savaşçılığı temsil ettiğini, dişil enerjinin ise kabulde olan ve alıcı olduğunu açıkladım.

"Eril küfür" kavramını ele alarak, karşıdakine hakarette bulunurken erkek cinsel organının yüceltildiğini ancak aynı anda kadının cinsel organının aşağılandığını vurguladım.

Son olarak, "Feminen erkek nasıl olunur?" sorusunu ele alarak, kadınsılık görünen erkeklerin hareketlerinde feminenlik göründüğünü ve bu durumun örneğin ayna karşısında zaman geçirme veya göğüs kıllarını alma gibi davranışlarla ortaya çıktığını ifade ettim.

Geri