AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Insan diskisi ile neler yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

İnsan dışkısı ile neler yapılır?​

Dışkı, defekasyon sırasında anüs veya kloaka yoluyla atılır. Dışkı, tarımda gübre olarak veya toprak düzenleyici olarak kullanılabilir. Ayrıca yakıt olarak veya kurutularak inşaat malzemesi olarak da kullanılabilir.

Kağıt gübre olur mu?​

Mutfaktan çıkan bütün meyve ve sebze atıkları ve her türlü kâğıt malzemeler nemli, havalandırılabilir koşullarda faydalı bir gübreye dönüştürülebilir.
Tütün gübre olur mu?
Çimlerde tütün tozunun gübre olarak kullanılması ile ilgili yapılan bir araştırma sonucuna göre tütün tozunun çim bitkisinin yeşil çim miktarını ve azot içeriğini artırdığı, en fazla yeşil çim miktarının 4ton/da dozunda bulunduğu saptanmıştır (Brohi, 1986).

İnsan kaç gün büyük tuvalete çıkamamak tehlikeli?​

Bazı insanlar günde 3 kez tuvalete çıkabilirken bazıları ise haftada 3 kez çıkabilir. Kabızlıktan bahsedebilmek için kişinin haftada 3’ten az tuvalete çıkıyor olması gerekir. Eğer haftada bir tuvalete çıkma söz konusuysa ciddi bir kabızlık olabilir. Kabızlık iki haftadan fazla sürüyorsa mutlaka hekiminize başvurun.

Gübre dışkı mı?​

Dışkının gübre olarak kullanılmamasının tek nedeni kolera etmeni gibi hastalık yapıcı mikroorganizmaların çevre ve insan sağlığını tehdit edebilmesidir. Bu usulle gübrelenen bitkilerin ürünlerinin tüketilmesi başta kolera olmak üzere birçok sindirimle ilgili rahatsızlıklara neden olacaktır.
Ağaç yapraklarından gübre nasıl yapılır?
Biz atölyemizde oluşturduğumuz havuza önce kuru yaprakları, üstüne çimleri, atık gıdaları döküyor, toprakla kapatıyor bir katman oluşturuyoruz. Bunu havuz dolana kadar tekrar ediyoruz. Üzerine bir miktar toprak yerleştirip gübrenin oluşmasına yardımcı olacak mikroorganizmaların oluşmasını sağlıyoruz.
Tütün gübreleme işlemlerinde çoğunlukla kompoze adı verilen gübreler kullanılmaktadır. Kompoze gübrelerde azot, fosfor ve potasyum yüzde 20-20-0 ya da yüzde 15-15-15 şeklinde hazırlanmaktadır.
Enfiye, toz olarak bulunan bir üründür. Bu ürünün içerisinde nikotin bulunduğu için sigaranın yerine kullanılabilmektedir. Ayrıca dumansız olan bir tütün maddesidir. Enfiye, farklı baharatlar ve toz haline getirilen tütünlerden elde edilmektedir.
İnsan dışkısı ile gübre olur mu?
Bir permakültür tasarımında sistemden çıkan enerjilerden biri olan insan dışkısı aslında en besleyici gübre ve geri dönüştürülüp kullanılsa gübre maliyetini oldukça düşürecek nitelikte. Ayrıca sistemin uçlarını kapadığı için daha da sürdürülebilir hale getirmektedir.

İnsan dışkısının gübre olarak kullanılması caiz mi?​

Eti yenmeyen hayvanlar ile domuz mesela ve insan dışkısını tarım alanlarında gübre olarak kullanmak dinimizde asla caiz değildir.
 
Geri
Üst