AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Insaat ruhsati ne kadar surede cikar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

İnşaat ruhsatı ne kadar sürede çıkar?​

Belediyeler veya valiliklerce ruhsat ve ekleri incelenerek eksik ve yanlış bulunmuyorsa müracaat tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde inşaat ruhsatı veriyor. İnşaat ruhsatını alan talep sahibi inşaata 2 yıl içinde başlayabilir. 2 yıl içinde inşaata başlamazsa veya 2 yıl içinde inşaata başlamasına…

İnşaata başlama tarihi nedir?​

3194 sayılı İmar Kanunu’nun 29. maddesine göre, yapı ruhsatı alındıktan sonra 2 yıl içinde yapı yapmaya başlanması gerekir. İmar Kanunu, bu süre içinde yapıya başlanamadığı takdirde inşaat ruhsatının hükümsüz kalacağını öngörmektedir. İki yıl içerisinde yapıya başlanamamış ise ruhsatın yenilenmesi gerekir.

İnşaat ruhsatı hangi aşamada alınır?​

İnşaat ruhsatı hangi aşamada alınır?
Valilik tarafından görevlendirilen Bayındırlık ve İskan Müdürlüklerinde, mücavir alan sınırları dışındaki arsalarda inşaat yapılması için ruhsat başvurusu yapılabilir. Yine İmar Kanunu’nda yer alan yönetmelik gereğinde, ruhsat alma tarihinden itibaren 2 sene içerisinde bahsedilen inşaatın başlaması gereklidir.

Belediye inşaat ruhsatı kaç günde çıkar?​

Belediye inşaat ruhsatı kaç günde çıkar?
Yapı ruhsatı kaç günde çıkar sorusunun detayları şu şekilde; İnşaat ruhsatı başvuru yapıldıktan sonra 30 gün içerisinde çıkar.

Geçici inşaat izni kaç yıl?​

Geçici yapı olurları en çok 10 yıllık süre için verilir. Geçicilik süresi tapu kütüğüne yazım yapıldığı günden başlar. Uygulama imar planının uygulamasının yapılamaması durumunda 10 yıllık süre, plan uygulanıncaya değin kendiliğinden uzar.

İnşaat proje süresi ne kadar?​

inşaatın bitme süresi ise 5 yıldır. Bu süre zarfında inşaatın yapılmaması halinde ruhsat geçersiz kabul edilmektedir. Proje için tekrar başvuru yapılması gerekir. Burada bilinmesi gereken en önemli bilgilerden biri de bina içinde yapılacak bir değişiklik için tekrar ruhsat başvurusunun yapılmasının zorunlu olduğudur.

Oturma ruhsatı ne kadar sürede çıkar?​

Oturma ruhsatı ne kadar sürede çıkar?
İskan belgesinin düzenlemesi ve yapılan müracaatların değerlendirilmesi 30 gün içinde sonuçlandırılır. Yapı ruhsatını alan kişi inşaata 2 yıl içinde başlayabilme durumu vardır.
 
İnşaat ruhsatıyla ilgili süreçler hakkında detaylı bilgiler verilmiş. Belediyeler veya valilikler tarafından ruhsat başvurusu incelenerek, eksik veya yanlış bulunmazsa müracaat tarihinden en geç otuz gün içinde inşaat ruhsatı veriliyor. İnşaat ruhsatını alan kişi, ruhsatı aldıktan sonra 2 yıl içinde inşaata başlayabilir. Aksi takdirde ruhsatın hükümsüz kalacağı ve yenilenmesi gerekebileceği belirtilmiş.

İnşaata başlama tarihiyle ilgili olarak da, yapı ruhsatı alındıktan sonra 2 yıl içinde yapı yapmaya başlanması gerektiği bilgisi verilmiş. İki yıl içerisinde yapıya başlanmazsa ruhsatın hükümsüz hale gelebileceği ve yenilenmesi gerekebileceği vurgulanmış.

İnşaat ruhsatı hangi aşamada alınır konusunda ise, valilik tarafından görevlendirilen Bayındırlık ve İskan Müdürlüklerinde, mücavir alan sınırları dışındaki arsalarda inşaat yapılması için ruhsat başvurusu yapılabileceği belirtilmiş. Ruhsat alma tarihinden itibaren 2 sene içinde inşaata başlanması gerekliliği de açıklanmış.

Geçici inşaat izniyle ilgili olarak, geçici yapı olurlarının en fazla 10 yıl süreyle verilebileceği ve bu sürenin tapu kütüğüne yazıldığı günden itibaren başladığı ve belirli durumlarda uzatılabileceği ifade edilmiş.

İnşaat proje süresinin 5 yıl olduğu, bu süre içinde inşaatın bitirilmemesi durumunda ruhsatın geçersiz kabul edilebileceği ve proje için tekrar başvuru yapılması gerektiği bilgisine yer verilmiş.

Son olarak, oturma ruhsatının düzenlenmesi ve müracaatların değerlendirilmesinin 30 gün içinde sonuçlandırılacağı ve yapı ruhsatını alan kişinin inşaata 2 yıl içinde başlayabileceği bilgisi paylaşılmış.
 
Geri
Üst