AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Insaat projesi ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

İnşaat projesi ne demek?​

İnşaat projeleri başlangıç ve bitiş tarihi belli olan, birçok uzman kişinin işbirliği ve uyumu ile hayata geçirilen projelerdir. Proje sonunda ortaya eksiksiz bir yapının çıkması beklenir. Projelerin eksiksiz ve istenilen şekilde ortaya çıkmasının yolu başarılı bir proje yönetiminden geçer.

Mimari Proje Yönetimi Nedir?​

Projede yer alacak tüm tasarım ekiplerinin (mimari, statik, mekanik, elektrik, peyzaj, yangın vb) belirlenmesi ve sözleşmelerinin hazırlanması, bu ekiplerin tasarım kriterleri doğrultusunda uyum içinde ve koordineli olarak çalışmasının sağlanması çalışmalarıdır.
Yapı yönetimi ne demek?
Bir inşaat programında inşaatın proje tasarımından gerçekleştirilmesine kadar olan evrelerinde süre, maliyet ve kalite denetimi amacıyla kullanılan profesyonel yönetim (işletmecilik) sürecidir.

İnşaat projelerinin başlangıç aşamasında ne gibi süreçler yer alır?​

Yapım öncesi aşamasında on planlama çalışmaları kapsamında; Maliyet, doküman, raporlama, kalite vb. konularda kontrol sistemlerinin ve prosedürlerinin kurulması, İletişim ve bilgi yönetim metotlarının oluşturulması, Metodolojilerin hazırlanması, Mobilizasyonun tamamlanması.

İnşaat projesini kim yapar?​

İnşaat proje müdürleri, tasarlanan projeleri doğru şekilde hayata geçirerek başarıya ulaştırmak için; sorumlu olduğu personellerden oluşan ekip ile tasarlanan projenin hayata geçirilmesi, yönetilmesi, kontrol edilmesi, açılması ve kapatılması gibi çalışmaları yürüten kişilerdir.
İnşaat proje çeşitleri nelerdir?
Bunlar mimarı projelerde, Fikir projesi, Avan projesi, Kesin proje, Uygulama projesi, Detay projeleri ve ihale dosyasının hazırlanması şeklindedir.
Toplumsal bir soruna çözüm üretmek ya da ortaya yeni bir ürün koymak amacı ile geliştirilen projelerin daha iyi planlanması ve yapılan plan çerçevesinde yürütülebilmesi için proje yönetimine başvurulmaktadır.
Klasik inşaat sisteminin gelişmiş halidir. Pahalı bir üretime ve yavaş ilerleyebilmesi yüzünden pek fazla tercih edilmiyor. Isı ve ses yalıtımını maksimum düzeyde tutan Konvansiyonel Kalıp, diğer sistemlere oranla daha sağlıklı bir yaşam alanı sağlıyor.
Yapım yöntemi ne demek?
Yapım alanına, yeni ürünler sağlamanın yolu.

Yapı işletmesi yüksek lisans nedir?​

Programın amacı inşaatta verimliliği, etkinliği, kaliteyi ve iş güvenliği önlemlerini arttırmak yönünde bilimsel araştırmalar yapmak ve bu yönde eğitim vermektir.

İnşaat projesi aşağıdaki süreçlerden hangisi ile başlar?​

1) Başlatma Evresi: Projenin tanımının, gerekli fizibilite etütlerinin (ön çalışmalar) ve değerlendirmelerin yapıldığı evredir.
İnşaat proje aşamaları nelerdir?
İnşaat Yapım Aşamaları – İnşaat Nasıl Yapılır?

Proje kim hazırlar?​

Projenin planlanması ve yürütülmesinden proje ekibi sorumludur. Proje ekibi, faaliyetlerini proje programına göre yürüten ekip üyelerinden ve bir proje yöneticisinden oluşur. Proje yöneticisi, projenin başarısı için tüm sorumluluğu üstlenen kişidir.

Proje kaça ayrılır?​

Proje türleri Bilimsel Projeler • Araştırma Projeleri • Mesleki Eğitim Projeleri • Mimarlık/Mühendislik Projeleri • Koruma ve Restorasyon Projeleri • Sosyal Projeler • Ulusal/Uluslararası projeler • Destekleme/Geliştirme Projeleri • Kültür/Sanat/Spor Projeleri • Öğrenci Projeleri…

Fakat bu bitmiş ve kullanılmakta olan bir bina bitmiş haline gelene kadar başlama ve bitiş tarihi belli, alanında uzman birçok kişinin uyumlu çalışması ile hayata geçirilen projelere İnşaat Projeleri denir. İnşaat projesinin tamamlanmasının ardından ortaya çıkan eksiksiz bir yapıdır.
İnşaat projesi ne ile başlar?
Projeyi yöneten mühendis inşaat projesini çizmeden önce yapılacak proje ile ilgili belli başlı bazı veriler elde etmelidir. İlk olarak inşaatın yapılacağı arsayı inceleyerek imar durumunu tespit eder. Daha sonra imar durumundan elde ettiği veriler ile inşaat projesini çizmeye başlar.
Ruhsat için gerekli projeler; mimari proje ve yapı aplikasyon projesi, statik proje, mekanik tesisat projesi ve elektrik tesisat projesidir. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 57. maddesine göre elektrik, telefon ve doğalgaz tesisat projelerinin yapı ruhsatı verilmesi aşamasında idareye sunulması zorunlu değildir.
Inşaat proje aşamaları nelerdir?

İnşaat Mühendisliği Proje Yönetimi Nedir?​

Proje yönetiminin temel amacı olan, zamanı, parayı, insan gücünü, makine ve teçhizatı en verimli şekilde kullanarak projeyi en uygun sürede, en uygun bütçe ile en kaliteli şekilde tamamlanması bölümü ise yönetimin bilimsel içeriğidir.

Belediyeden mimari proje nasıl alınır?​

Mimari uygulama projesi tamamlanarak (gerekli evrakların da mimara teslim edilmesiyle) ilgili belediyeden ön onay alınır. Ön onay aşamasından sonra proje toplam inşaat alanı 200m2 üzerinde ise mimar tarafından yapı denetim sistemine proje bilgileri girilir ve havuzdan bir yapı denetim firması atanması talep edilir.
 
Geri
Üst