AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Insaat muhendisleri odasina kayit olmak zorunlu mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Inşaat mühendisleri odasına kayıt olmak zorunlu mu?​

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliği Madde 7′ye göre: a) Türkiye’de inşaat mühendisliği mesleğinde çalışabilmek için, inşaat mühendisi veya inşaat yüksek mühendisleri, Oda’ya üye olmak zorundadırlar.

Şantiye Şefliği ne zaman başlar?​

MADDE 7 – (1) Şantiye şefinin yapım işine dair görevi, yapı ruhsatının alınmasından itibaren başlayıp yapı kullanma izin belgesinin alınması ile son bulur. (2) Şantiye şefi, görev yaptığı ilin sınırları dışında başka bir ilde görev üstlenemez.
Inşaat mühendisleri hangi alanlarda çalışabilir?
İnşaat mühendisleri; Yapı, Geoteknik, Ulaştırma, Hidrolik ve Su Kaynakları, Kıyı ve Deniz, Yapım Yönetimi ve Yapı İşletmesi ile Yapı Malzemeleri uzmanlık alanlarında*; Yapım, Etüt, Proje ve Danışmanlık, Denetim ve Kontrol ile Laboratuvar hizmetlerine ilişkin mühendislik faaliyeti yürütür.

Şantiye Şefliği kimler yapabilir 2021?​

Özetlemek gerekirse: İnşaat, Makine, Elektrik branşlarına sahip mühendis, teknik öğretmen ve teknikerler ile mimarlar ve yapı denetim teknikerleri şantiye şefliği yapabilir.

Inşaat mühendisleri odası aidatı ne kadar?​

2.3. Üye aidatları 2018 yılı için aylık 19.- TL (ondokuz Türk Lirası) yıllık 228.-TL (ikiyüzyirmisekiz Türk Lirası) dır. 2019 yılı üyelik aidatlarının belirlenmesinde Oda Yönetim Kurulu yetkilidir.
Şantiye şefliği ücreti ne zaman ödenir?
Aylık sözleşme ücreti ilgili ayın son iş günü nakden ödenir.

Hangi yapılarda şantiye şefi aranmaz 2021?​

Yönetmelikte yer alan 5 inci maddenin ikinci fıkrasındaki yapılar hariç, yapı ruhsatına tabi tüm yapılarda şantiye şefi bulundurulması zorunlu oluyor. Yapı müteahhidi, bu maddedeki şartları haiz olması halinde şantiye şefliğini üstlenebilir. Bu durumda ayrıca şantiye şefi bulundurma şartı aranmaz.

İnşaat mühendisleri ne kadar maaş alıyor?​

İnşaat Mühendisi maaşı ortalama aylık 6.800 – TL’dir. En düşük İnşaat Mühendisi maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 13.300 – TL’dir.
Tekstil Mühendisleri hangi kamu kurumlarında çalışabilirler?
Tekstil mühendisleri genelde iplik, örme, dokuma ve konfeksiyon fabrikalarında, fiziksel kontrol laboratuvarlarında, yapay lif üreten fabrikalarda, boyarmadde ve tekstil yardımcı maddeleri üreten fabrikalarda çalışırlar.

Şantiye şefliği yapmak için ne gerekli?​

Başvuru sahibinin Mühendis veya Mimar ünvanlı olması durumunda, Başvuru Dilekçesine Diploma Sureti, Oda Kayıt Belgesi ve Sistem Kullanıcı Sözleşmesinin eklemesi, Tekniker veya Teknik Öğretmen olması durumunda ise Başvuru Dilekçesine Diploma Sureti ve Sistem Kullanıcı Sözleşmesinin eklemesi gerekmektedir.
 
Geri
Üst