AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Insaat muhendisi mimarlik uzerine yuksek lisans yapabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Inşaat mühendisi mimarlık üzerine yüksek lisans yapabilir mi?​

Mimarlık Mimari Tasarım Tezsiz Yüksek Lisans ALES puan şartı aranmamaktadır Bu yüksek lisans programına Mimarlar, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarları, İnşaat Mühendisleri, Gemi İnşaat Mühendisleri Lisans Programları mezunları başvurabilmektedir.

Inşaat mühendisi olup mimari proje çizebilir mi?​

İnşaat mühendisleri ruhsat için mimari proje çizemez. Mimarlar da statik proje çizemez. Ancak kendi mesleki gelişimleri ve yetişme biçimleri ile ilgi duymaları neticesinde her iki meslek grubundan kişiler bu alanlardaki projeleri okuyabilir, temel anlamda çizimleri yapabilirler.
Mimar mühendis nasıl olunur?
Mimari Mühendisi Nasıl Olunur?
- Mimari Mühendisliği Lisans veya Yüksek Lisans derecesi.
- Profesyonel Mühendislik lisansı.
- Sektör eğilimleri, teknolojisi, kuralları ve düzenlemeleri hakkında güncel bilgiler.
- Tasarımları hem manuel olarak hem de bilgisayar destekli çizim ile çizme yeteneği.

Inşaat mühendisi ne çizer?​

İnşaat mühendisi; yol, bina, havaalanı, tünel, baraj, köprü, kanalizasyon, arıtma sistemleri dahil olmak üzere büyük inşaat projeleri ve sistemlerini tasarlar, inşa eder, denetler ve sürdürür.

Inşaat mühendisi hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?​

İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans Programı altında İnşaat, Enerji, Geoteknik ve Zemin Mekaniği, Yapı, Deprem, Mekanik, Yapı İşletmesi, Hidroloji ve Su Kaynakları, Malzeme ve Ulaştırma Mühendisliği alanlarında uygulama ve araştırma yapabilme imkânı mevcuttur.
Mimarlar hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?
İKÜ Mimarlık Yüksek Lisans Programı 2 yıllık tezli bir program olup, tek bir program çatısı altında 5 ayrı alandan oluşmaktadır.

İnşaat mühendisliği imza yetkisi var mı?​

inşaat mühendisi, mimar, makine mühendisi, elektrik ve elektronik mühendisi gibi mesleklerin bir projeye şantiye şefi olarak imza attıkları yetkidir. toplam 30000 metrekareye kadar 5 imza hakkı verilen bu imza yetkisi, projeye iskan alınana kadar geçerlidir ve sonradan imza yetkisi hakkı tekrardan doğmaktadır.

İnşaat mühendisi ne kadar maaş alıyor?​

Özel sektörde çalışan 2 yıldan fazla kıdemli inşaat mühendisleri, aylık yaklaşık olarak 7.000 TL ile 9.000 TL arası ücretler kazanabilirler. 5 yıldan fazla tecrübesi olan inşaat mühendisleri, özel şirketlerde aylık yaklaşık olarak 10.000 TL ile 14.000 TL arası ücretler kazanabilirler.
Yüksek inşaat mühendis unvanı nasıl alınır?
Yüksek mühendis, 4 yıllık mühendislik eğitimini tamamlayan ve mühendis unvanı alan kişilerin ardından 2 yıllık bir yüksek lisans eğitimi tamamladıktan sonra aldıkları bir unvandır.

Hangi alanda yüksek lisans yapmalı?​

En yaygın alan dışı yüksek lisans bölümleri arasında,

Iç mimarlar hangi alanda yüksek lisans yapar?​

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Yüksek Lisans Programında; Mimarlık, İç Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Peyzaj, Şehir ve Bölge Planlama Bölümleri gibi fiziksel planlama alanlarında lisans düzeyinde eğitim almış olan mezunların, iç mekan düzenleme, mobilya tasarımı gibi konularda çevresel ve kültürel bağlamda …
 
Geri
Üst