AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Insaat muhendisi imza yetkisi var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İnşaat mühendisi imza yetkisi var mı?​

inşaat mühendisi, mimar, makine mühendisi, elektrik ve elektronik mühendisi gibi mesleklerin bir projeye şantiye şefi olarak imza attıkları yetkidir. toplam 30000 metrekareye kadar 5 imza hakkı verilen bu imza yetkisi, projeye iskan alınana kadar geçerlidir ve sonradan imza yetkisi hakkı tekrardan doğmaktadır.

Sim belgesi kimler alabilir?​

Sim belgesi kimler alabilir?
4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun ve SİM Yönetmeliği gereği, odamızdan SİM Belgesi almak isteyen üyelerin, herhangi bir Yapı Denetim Firmasında Kontrol Elemanı veya Denetçi olarak görev almaması ve herhangi bir yapı denetim firmasının kurucu ortağı olmaması gerekmektedir.

Şantiye Şefliğine kimler imza atabilir?​

Şantiye şefliği yönetmeliğine göre şantiye şefliği yapabilecek meslek grupları;
- Mimarlar,
- İnşaat Mühendisleri,
- Makine Mühendisleri,
- Elektrik Mühendisleri,
- Elektrik mühendisliğine eşdeğerliği bulunduğu kabul edilen elektrik-elektronik mühendisleri,
- İnşaat Teknikerleri,
- Makine Teknikerleri,
- Elektrik Teknikerleri,

Sim ve ITB belgesi nasıl alınır?​

Sim ve ITB belgesi nasıl alınır?
İTB BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?
- İTB Evrak Kontrol Föyü,
- İTB Başvuru Formu,
- Firma İş Deneyim Formu,
- Firma Ekipman, Teknik Bilgi ve Yazılım Formu,
- SİM Meslek İçi Eğitim Formu,
- Vergi Levhası Fotokopisi,

Proje müellifi nasıl olunur?​

Proje Müellifleri ve Şantiye Şeflerinin Ulusal Yapı Denetim Sistemi’ne öncelikli olarak hesap başvuru yapması gerekmekte olup, daha önceden sistemde kaydı bulunan Proje Müellifleri ve Şantiye Şeflerinin, başvuru onayı kullanıcılar tarafından tamamlanabilmektedir.

Proje kim hazırlar?​

Proje kim hazırlar?
Projenin planlanması ve yürütülmesinden proje ekibi sorumludur. Proje ekibi, faaliyetlerini proje programına göre yürüten ekip üyelerinden ve bir proje yöneticisinden oluşur. Proje yöneticisi, projenin başarısı için tüm sorumluluğu üstlenen kişidir.

İnşaat mühendisi imza yetkisi konusunda belirttiğiniz bilgiler doğrudur. İnşaat mühendisi, mimar, makine mühendisi, elektrik ve elektronik mühendisleri gibi meslek grupları projeye şantiye şefi olarak imza atma yetkisine sahiptir. Bu imza yetkisi genellikle projenin iskan alınana kadar geçerli olup, 30.000 metrekareye kadar olan projelerde 5 imza hakkı verilmektedir. İmza yetkisi projenin gereksinimlerine ve yasal düzenlemelere uygun olarak kullanılmalıdır.

SIM belgesi, Yapı Denetimi Hakkında Kanun ve SIM Yönetmeliği gereğince, odamızdan almak isteyen üyelerin belirli koşulları sağlaması gerekmektedir. Kontrol elemanı veya denetçi olarak görev almayan ve yapı denetim firmasının kurucu ortağı olmayan üyeler belirtilen belgeyi alabilirler.

Şantiye şefliği yapabilecek meslek grupları ise genellikle mimarlar, inşaat mühendisleri, makine mühendisleri, elektrik mühendisleri, elektrik-elektronik mühendisleri, inşaat teknikerleri, makine teknikerleri ve elektrik teknikerleridir. Bu meslek grupları şantiye şefliği yapma yetkisine sahiptir.

SIM ve ITB belgelerini almak için belirli prosedürler ve gerekli belgeler bulunmaktadır. ITB başvurusu için istenen belgeler arasında ITB evrak kontrol foyü, başvuru formu, iş deneyim formu, ekipman bilgi formu, meslek içi eğitim belgesi ve vergi levhası fotokopisi gibi belgeler yer almaktadır.

Proje müellifi olabilmek için, Ulusal Yapı Denetim Sistemi'ne öncelikli hesap başvurusu yapmanız gerekmektedir. Proje müellifleri ve şantiye şeflerinin, önceden sistemde kayıtlı olmaları durumunda başvuru onayı kullanıcılar tarafından tamamlanabilir.

Proje hazırlığı sürecinde, proje ekibi projenin planlanması ve yürütülmesinden sorumludur. Proje ekibi faaliyetlerini proje programına göre yürüten ekip üyelerinden ve bir proje yöneticisinden oluşur. Proje yöneticisi, projenin başarısı için tüm sorumluluğu üstlenen kişidir ve projenin koordinasyonu ve yönetiminden sorumludur.

Geri