AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Insaat iscilerine hafta sonu sokaga cikma yasagi var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İnşaat işçilerine hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?​

İNŞAAT SEKTÖRÜ YASAKLARDAN MUAF MI? İçişleri Bakanlığı’nın yayınlayacağı genelgeyle birlikte belli oldu. Üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar kısıtlamadan muaf olacak.

İnşaat sektörü hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından muaf mıdır?​

Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı günlerde muaf kapsamında olduğunu belgelemek ve güzergahı ile sınırlı olmak üzere üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar muaf olabilecek.
Cumartesi pazar çalışma izni nasıl alınır?
Bunun için e başvuru ekranında gözüken “Başvuru Türü “bölümünden “Çalışma Muafiyet İzin” İşlemleri bölümünü seçin Ardından Alt Başvuru Türü için Çalışma İzin Belgesi Verilmesi kısmını seçiniz. Ardından karşınıza çıkan formu doldurup başvuru seçeneğine tıklayın.
İnşaat işçilerine kısıtlama var mı?
İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan bilgilere göre üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar, sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak.

Pazar günü inşaat yasağı var mı?​

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Ve Yönetimi Yönetmeliği gereğince, konut bölgeleri içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen şantiye faaliyetleri gündüz zaman dilimi dışında akşam ve gece zaman dilimlerinde sürdürülemiyor.

Hafta sonu çalışma izni nasıl alınır?​

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları kaydetti: “Çalışma izin belgesiyle ilgili arkadaşlarımız devreye koyacaklar. e-Devlet üzerinden SGK tuşuna basıp T.C. kimlik numaraları girilerek, çıktı alınacak. Bu kadar. Kurumların ayrıca bir yazı vermesine gerek kalmayacak.”
Hafta sonu için izin belgesi nasıl alınır?
Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor. T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra açılan sistem üzerinden yeni başvuru için linke tıklayınız.
İnşaat işleri serbest mi?

İnşaat firması muaf mı?​

Üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar ise yasaklardan muaf olacak. ”’ dedi. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen üretim, imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.

Şantiye Şefleri sokağa çıkma yasağından muaf mı?​

Bu kapsamda inşaat faaliyetleri kapsamına giren şantiyelerde çalışan inşaat mühendisi, harita mühendisi, tekniker, inşaat işçisi, şantiye şefi ve müteahhit gibi belirlenen inşaat sahası içerisinde çalışan kişilere sokağa çıkma yasağından muafiyet hakkı tanınmış oldu.

Geri