AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Inokulant ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Inokulant ne demek?​

Silaj İnokulantı nedir? Yeşil ot, Buğdaygiller, Yonca, Baklagiller, Yüksek Rutubetli Mısır silajı yapımında, hızlı ve etkili bir fermentasyon sağlanması için özel olarak geliştirilmiş biyolojik silaj katkı (İnokulant) maddesidir.

Mikrobiyal Inokulant nedir?​

Silaj yapımında mikrobiyal inokulantlar, laktik asit fermantasyonunu sağlayabilecek yoğunlukta laktik asit bakteri ya da bakteri gruplarını içeren ürünler olarak tanımlanmaktadır.
Silaj katkı maddeleri nelerdir?
Silajın azot miktarını (ham protein) artırmak amacıyla üre ve amonyak gibi maddeler silaj katkı maddesi olarak kullanılmaktadır. Bu maddelerden üre % 280, susuz amonyak ise % 512 oranında ham protein içerir.
Silaj bakterisi nedir?
Özet: Silaj; su içeriği yüksek bitkisel ürün, tarımsal ve endüstriyel artıkların havasız ortamda fermentasyona bırakılmaları sonucu elde edilen bir kaba yem kaynağıdır. Silajı yapılacak ürünün kimyasal ve mikrobiyolojik yapısı, hasat ,soldurma, parçalama, sıkıştırma gibi etkenler silaj niteliği üzerinde etkilidir.

Silaj Inokulant nasıl kullanılır?​

Bakteri inokulant uygulaması Silaj inokulantları genellikle belirli bir aplikatör kullanılarak yem toplanırken veya balyalanırken uygulanır.

Ot silajı nasıl yapılır?​

Çayır otları %30 un üzerinde kuru maddeye kadar, yonca ise %40 kuru maddeye kadar soldurulmalıdır. İyi yapılmış bir ot silajı, protein kalitesi yüksek, sindirile bilirlik düzeyi yüksek, hayvanlar tarafından tercih edilen bir silaj anlamına gelmektedir.
Inokulant nasıl kullanılır?
Silajlık mısır nasıl yapılır?
DOĞRU SİLAJ NASIL YAPILIR? 1-Biçim zamanı; Mısır silajında biçim zamanı kuru madde miktarının %35 olduğu zamandır. Bu oran tarladan alınacak olan 1 kg bir mısır bitki örneğinin mikrodalga fırında kurutularak tartılması sonucu belirlenir. Kurutmadan sonra kalan örneğin miktarı en az 350 gr olmalıdır.

Inokulant silaj nedir?​

SİLAJ İNOKULANTIYLA KÜFLENMEYE SON Her türlü silo materyalinin silolanmasında kullanılan uygun bir bakteri ve enzim kombinasyonudur. Yanmayı azaltarak, kuru madde kayıplarını önler. Küflenmeyi önleyerek, fermantasyonu hızlandırır. Silajın en kısa sürede fermentasyonunu ve olgunlaşmasını sağlar.

Ot silaj kaç günde olgunlaşır?​

Olgunlaşma 4-21 gün arasında tamamlanır. Ancak silaj en erken 45 gün sonra açılmalıdır..Çünkü silajlık materyalin içindeki zararlı bakterilerin ölmesi ve yok olması için belli bir süre asitli ortamda kalmaları gerekir. İyi bir silaj 2 sene bozulmadan bekletilebilir.
Ot silajı nasıl muhafaza edilir?
Kurutmaya karşı daha az hacim kapladığı için kolay depolanabilmektedir. İyi hazırlanmış ot silajı, hava almadığı sürece yıllarca depolanabilir.
1 ton silaj ne kadar?
2021 yılı için mısır silaj fiyatını tonu 420 TL olarak güncellendi, Tüketici çiftçilerimiz mısır silaj ihtiyaçlarını Aksu Antbirlik Genel Müdürlüğü Tesisleri ile Serik Çandır Antbirlik Tesislerinden karşılayabilir. Mısır Silaj sezonu bütün çiftçilerimize hayırlı olsun.
 
Geri
Üst