AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Inisiyatif ne demek ornek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Inisiyatif ne demek örnek?​

Bir kimsenin gerekli kararı kendiliğinden verebilme ve eyleme geçebilme yeteneği. Oyuncak seçiminde çocuğu kendi inisiyatifine bıraktık.

Inisiyatif kullanma yetkinliği nedir?​

Mülakat Soruları – İnisiyatif Kullanma Herhangi bir yönlendirme ya da talimat almadan problemlere aktif olarak çözüm arama. Değişim önerileri getirme ve önerileri gerçekleştirme konusunda alternatif yollar sorgulama. İşini geliştirme konusunda insiyatif kullanma. İşte ilave sorumluluklar üstlenme.
Iş hayatında inisiyatif kullanma Nedir?
İnisiyatif, karşımıza çıkacak problemleri ya da fırsatları öngörmek ve uygun önlemler almak yada değerlendirmektir. Aynı zamanda oluşabilecek herhangi bir krizde kişinin kendi yetkisinin dışına çıkarak şirket lehine almaya çalıştığı bir karardır.
Inisiyatif kavramı neyi ifade eder?
Türk Dil Kurumu tarafından ise inisiyatif kelimesi gerekli kararları almayı bilen kişinin niteliği, karar verme yetkisi, öncecilik, üstünlük olarak tanımlanmıştır.

Inisiyatif almak ne demek örnek?​

İnisiyatif almak: Elinde bulunan karar verme yetkisini harekete geçirmek, kullanmak. (İnisiyatif almak aynı zamanda inisiyatifi ele geçirmek olarak da kullanılabilmektedir. İnisiyatif kullanmak: Gerekli olan bir kararı öncelik ile almak.

Inisiyatif nasıl yapılır?​

İNİSİYATİF NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu’na göre ”inisiyatif” olarak yazılmaktadır.
Inisiyatif alma ve girişimcilik yetkinliği nedir?
– İnisiyatif alma ve girişimcilik: Bireyin yaratıcılık, yenilik ve risk alma yoluyla düşüncelerini eyleme dönüştürme becerisini kapsar. Bununla birlikte hedeflerine ulaşabilmek için planlama yapma ve proje yönetme becerisiyle birlikte etik değerlerin farkında olma da bu yetkinlik bağlamında değerlendirilir.
Sosyal ve vatandaşlıkla ilgili yetkinlikler nelerdir?
Sosyal ve vatandaşlıkla ilgili yetkinlikler: Sosyal yetkinlik, bireylerin toplum ve çalışma hayatına katılması ve çatışmaları çözecek davranışları kapsamaktadır. Vatandaşlıkla ilgili yetkinlik ise bireylerin demokratik ve aktif bir şekilde medeni hayata tam olarak katılmalarıdır.

Inisiyatif ne demek Ekşi?​

bir konu hakkinda karar verilmesi gerektiginde, belirli karar verme kaliplari icinde kalmayip, icinde bulunulan duruma göre, esnek karar verebilme gucu veya yetkisi. türkçesi inisyatif olması gereken fransızca kökenli kelime.

Inisiyatif alıyorsunuz ne demek?​

Inisiyatif sahibi olmak ne demektir?
Inisiyatif alma becerisi nedir?

Bireysel inisiyatif ne demek?​

İnisiyatif kelimesi ‘öncelik, üstünlük’ ya da ‘karar verme yetkisi’ olarak kullanılmaktadır. Herhangi bir kişinin herhangi bir konu içerisinde bireysel olarak gerekli kararları alması anlamına gelir.

Inisiyatif TDK ne demek?​

Türk Dil Kurumu’nda inisiyatif kelimesi üstünlük veya ayrıcalık olarak geçmektedir. Aynı şekilde gerekli kararları alabilecek kişinin niteliği olarak da tabir edilebilir.
Inisiyatif alma ve girişimcilik ne demek?
İş hayatında inisiyatif alma davranışını etkileyen unsurlardan bazıları çalışanın işi üzerinde daha fazla sorumluluk sahibi olması ve işinin karmaşık olmasıdır. Eğer iş hayatı kişiye özerk bir şekilde hareket edebilme şansı tanıyorsa bu gibi durumlarda da kişilerin inisiyatif alma davranışları artmaktadır.
Bir dijital-multimedya ansiklopedisi olan Encarta’ya göre, inisiyatif kelimesinin anlamı: “Başkalarının yardımı ya da önerisi olmaksızın kendi başına davranabilme ve karar verebilme yeteneği. Belirli bir sorunla ilgilenmek için tasarlanmış plan ya da strateji.”
Inisiyatif hangi durumlarda kullanılır?
İnisiyatif, kişinin sahip olabileceği kişisel bir özelliği nitelemek için kullanılmaktadır. Bu kelimenin yazımı ve telaffuzu esnasında bazı yanlışlıklar yapılabildiği gibi, bazı kişiler bu kelimenin ne anlama geldiğini de tam olarak bilmemektedir.

Inisiyatif almak nedir TDK?​

Kravat mı yoksa kıravat mı?​

Kravat kelimesinin doğru yazılış şeklinin, TDK sözlüklerine ve imla kuralları kılavuzlarına bakıldığı zaman ‘kravat’ şeklinde olduğunu görmekteyiz. Kıravat, gıravat şeklinde yazılışı yanlış yazım olarak kabul edilmektedir, tek doğru yazım şekli kravattır.
 
Geri
Üst