Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ingiltere Afganistandan ne zaman cekildi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ingiltere Afganistandan ne zaman çekildi?​

I. İngiliz-Afgan Savaşı
Rusya Afganistan’a niye girdi?
Sovyetler Birliği’nin Afganistan’a müdahalesi veya Sovyet-Afgan Savaşı Sovyetler Birliği’nin Afganistan’daki Marksist hükûmetin daveti üzerine Afganistan’a girerek, İslamcı mücahitlere karşı savaştığı 9 yıl süren bir savaştır.

Afganistan Osmanlıdan ne zaman ayrıldı?​

Bu savaşta başarı elde edemeyen İngilizler, 8 Ağustos 1919’da imzalanan Ravalpindi Antlaşması ile Afganistan’ın bağımsızlığını tanımıştır. Bu antlaşmanın ardından 19 Ağustos 1919 tarihinde Emanullah Han tarafından Afganistan’ın bağımsızlığı ilan edildi.
Afganistanı kim işgal etti?
Afganistan’ı, 2001’deki 11 Eylül saldırılarının ardından işgal eden ABD, bölgedeki son askerlerini 31 Ağustos’ta çıkarmaya hazırlanırken 20 yıl süren savaş ülkeye çok sayıda ölüm, yerinden edilme ve ekonomik maliyet getirdi.

Afganistan Türkiye’ye ne zaman yardım etti?​

Daha sonra Pakistana dahil olacak bazı Müslümanlar da Hint Müslümanlarının Kurtuluş Savaşına topladıkları yardıma katkıda bulunmuştur. Afganistan’a gelince,Afganistan 1921’de bir ant ile TBMM’yi tanıdı.Bu antlaşmanın 8.maddesi ile Afganistan değil Türkiye Afganistan’a yardım etti.
Afganistan Türkiyeye ne zaman yardım etti?
9 Ağustos 1919’de Emanullah Han’ın önderliğinde bağımsızlığını kazanan Afganistan daha Kurtuluş Savaşı döneminde yeni kurulmakta olan Türkiye Cumhuriyeti’yle ilişki içine girdi. 1 Mart 1921 tarihinde Türk ve Afgan heyetleri Moskova’da görüşmeler yaptı ve Türkiye adına Yusuf Kemal Tengirşenk ve Rıza Nur, Afganistan …

Afganistan Osmanlıya ne zaman geldi?​

Bunlardan biri de 1725-1727 yılları arasında yaşanan Afgan-Osmanlı savaşıdır. Bu savaş Osmanlı’da “Lale Devri” olarak bilinen zamana denk gelmektedir.

Geri