- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ingilizce resmi yazışmalar nasıl bitirilir?
Mesajınızı bir sona bağlamak amaçlı kapanış cümleleri tercih edebilirsiniz. If you require assistance, please contact me. Eğer yardıma ihtiyaç duyarsınız lütfen benimle irtibata geçin. If you need more help, please feel free to contact me.Mailde Hello denir mi?
Resmi olmayan bir İngilizce email ‘e, “Hi (isim)” ya da “Hello (isim)” sözcükleri ile başlayabilirsiniz.İngilizce E-posta Yazma ve İngilizce Email Örnekleri
Ingilizce Saygılarımla nasıl denir resmi?
İngilizce de saygılarımla demek için “best regards” kalıbı kullanılmaktadır.
Dear Sir nasıl çevrilir?
Cevaplar 4
- Sayın Bay / Bayan. Cevap onaylandı.
- Sayın Yetkili. Ben “Sayin Yetkili” olarak kullaniyorum.
- Kıymetli Hanımefendi/Beyefendi. diyorum bu tip durumlarda.
- dear sir /madam. sayın yetkili diye cevirirdim.
Mail adresi büyük harfle başlar mı?
E-mail adresinde büyük harf oluyor mu, olursa farkediyor mu? Kullanabilirsiniz ama farketmez, küçük harfle aynıdır. Hatta @’ten önce koyacağınız . (nokta) ve + (artı) işareti de işaretsiz olan adrese gider.Hi dan sonra ne yazılır?
Hey, Hey man, veya Hi (Selam) Eğer bir yabancıya “hey” dersen karşındaki kişi için biraz kafa karıştırıcı olabilir çünkü seninle daha önce tanışıp tanışmadığını hatırlamaya çalışacaktır. Erkekleri selamlarken “hey”den sonra “man” de ekleyebilirsin.Kendinizi tanıtın: Kimsiniz, öğrenci numaranız nedir ve hocanızdan hangi üniversitede hangi dersi alıyorsunuz bunları açıklayın. Neden e posta gönderdiğiniz konusunda açık olun. Kısa, net ve spesifik bir şekilde hocanıza mail atma sebebinizi açıklayın. İsteklerinizi kibarca ifade edin.
Örnek e posta adresi nasıl yazılır?
Örneğin[email protected][email protected]ya da (AdinizinİlkHarfi)[email protected]gibi bir e-posta adresi almanızda fayda var. Aksi taktirde ciddiye alınamayabilirsiniz. E-posta adresinizin yanında adınız ve soyadınızın da kullanmakta olduğunuz e-posta hesabınızda doğru gözüktüğünden emin olun.