AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ingilizce olarak kendimizi nasil tanitiriz?

Editör

Yeni Üye

Ingilizce olarak kendimizi nasıl tanıtırız?​

İngilizce Kendimi Nasıl Tanıtabilirim?
- Hi! I’m Aslı.
- Hello! My name is Aslı.
- Let me introduce myself. I’m Aslı.
- I’d like to introduce myself. I’m Aslı.

Ingilizce nelerden hoşlanırsın diyalogları?​

I like watching movies. (Film izlemeyi severim)

Ingilizce bir cümle nasıl kurulur?​

Ingilizce bir cümle nasıl kurulur?
İngilizcede; Özne + Fiil + Nesne şeklinde sıralanmakta. Yani İngilizce cümle yapısını baz alarak hareket etmeniz gerekiyor. Öznenin ardından yüklemi, yüklemden sonra nesne, zamir veya zarf gibi öğeleri kullanabilirsiniz.

Bir insanın hobisi ne olabilir?​

Bir insanın hobisi ne olabilir?
İşte birbirinden zevkli ve güzel 20 ekonomik hobi.
- Koleksiyon yapmak. Gazoz kapaklarından anahtarlıklara kadar aklınıza gelebilecek her şeyin koleksiyonunu yapabilirsiniz.
- Astronomiyle ilgilenmek.
- 3. Fotoğraf çekmek.
- Gönüllü olarak çalışmak.
- Yabancı dil öğrenmek.
- 6. Kod yazmak.
- 7. Online dersler almak.
- 8. Enstrüman çalmak.

Ne gibi hobiler var?​

Bu içerikte, evde veya dışarıda yapabileceğiniz farklı zevklere hitap eden hobileri sizin için derledik.
- Kaligrafi Öğrenmek. Kaligrafi, yani hat sanatını öğrenerek el sanatı alanında kendinizi geliştirebilirsiniz.
- Puzzle Yapmak.
- Yeni Bir Dil Öğrenmek.
- Blog Yazmak.
- Origami.
- Satranç
- Fotoğraf.
- Astronomi.

İngilizce cümle kurma yeteneği nasıl geliştirilir?​

İngilizce Cümle Adapte Etme alıştırmasında Essay Rehberi kitabındaki örnek essaylerden beğendiğiniz cümle ve ifadeleri seçin. Daha sonra bu cümle ve ifadelerden yola çıkarak ufak değişiklikler yaparak yeni cümle ve ifadeler oluşturun. Yani orijinal cümleleri kendinize göre özelleştirin.

İngilizce cümle nasıl birleştirilir?​

İngilizce cümle nasıl birleştirilir?
Bir bileşik cümle kurmak için, sebep ve sonucu bildiren cümleleri birleştirebilirsiniz.
- Birşeyin neden doğru olduğunu göstermek için “because” kelimesini kullanabilirsiniz.
- Birleşik: She was late because her train wasn’t running.
- Ya da şöyle yazabilirsiniz: Because her train wasn’t running, she was late.

Insan kendi karakterini nasıl anlatır?​

Insan kendi karakterini nasıl anlatır?
İnsanın kendisini iyi anlatabilmesi için ne söyleyeceğini bilmesi, kendisini dinleyenin yerine koyması, içten ve alçakgönüllü davranması, sade bir dil kullanması ve öykü diliyle konuşması gerekir.

Merhaba! Kendinizi tanıtmak için önerilen bazı cümleler:

- Hi! I’m Aslı. (Merhaba! Ben Aslı.)
- Hello! My name is Aslı. (Merhaba! Benim adım Aslı.)
- Let me introduce myself. I’m Aslı. (Kendimi tanıtmama izin verin. Ben Aslı.)
- I’d like to introduce myself. I’m Aslı. (Kendimi tanıtmak istiyorum. Ben Aslı.)

Hobiler hakkında konuşurken kullanabileceğiniz ifadelerden bir tanesi de şu olabilir: "I like watching movies." (Film izlemeyi severim.)

İngilizce cümle kurma becerisini geliştirmek için farklı yollar deneyebilirsiniz. Örneğin, Essay Rehberi kitabındaki örnek essaylerden beğendiğiniz cümle ve ifadeleri seçip, onları kendi tarzınıza göre özelleştirebilirsiniz.

İnsanlar farklı hobiler edinebilirler. Örneğin; koleksiyon yapmak, astronomiyle ilgilenmek, fotoğraf çekmek, gönüllü olarak çalışmak, yabancı dil öğrenmek, kod yazmak, online dersler almak, enstrüman çalmak gibi aktivitelere ilgi duyabilirler.

Kendi karakterinizi anlatırken içten ve alçakgönüllü olmak önemlidir. Sade bir dil kullanarak kendinizi ifade etmek, öyküleyici bir dil kullanmak ve karşınızdakini de dinlediğinizden emin olmak kendi karakterinizi doğru şekilde anlatmanıza yardımcı olabilir.

Geri