İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı

SoruCevap

Yeni Üye
İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı hakkında geniş kapsamlı bilgi verirmisiniz

Cevap: İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı (İÖLP), 2000 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ile TC Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan İngilizce Öğretmeni Yetiştirme Protokolü ile İngilizce öğretmeni yetiştirmeye başlayan bir yükseköğretim kurumudur

Eğitimlerinin birincil iki yılını yüzyüze alan İÖLP öğrencileri, daha sonraki iki yılı uzakta öğretim sistemine kadar almaktadırlar

Sistemde göze batan en manâlı ayrıntılardan bir tanesine bütün derslerden 100 üzerinden 70 alma zorunluluğudur Ayrıca 13 24 sistemi uygulandığından birinci sınıftan dersi kalan öğrenciler üçüncü sınıfa, ikinci sınıftan dersi kalan öğrenciler de dördüncü sınıfa geçememektedirler

genellikle Kasım ayının ortasında eğitim öğretim yılı başlar ve Haziran ayının ilk haftası yapılan sene sonu sınavlarıyla alıştırma takvimi tamamlanır Derslik geçme sistemi 3 arasınav, 1 yıl sonu sınavı ve gerekli olması durumunda 1 bütünleme sınavına girilecek şekilde uygulanmaktadır Bütünleme sınavları Eylül ayının ilk hafta sonunda yapılır

İÖLP öğrencilerinin genel haberleşme sistemi ise internettir Daha çok öğrencilerin kendi aralarında kurdukları İÖLP siteleri öğrenciler arası iletişimi sağlamaktadır

Hem belirtilmiş yer alan öğrenciler, ilgili protokol dahilinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı'nda birinci veya ikinci sınıfın derslerinin tamamında başarılı olduğu takdirde Millî Eğitim Bakanlığı'na alt kurumlarda ders görevi verebilmesi için galibiyet belgesi almaya adalet kazanır

Kaynak:vikipedia *

Geri