AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ingilizce ogretmenligi bolumune nasil girilir?

Editör

Yeni Üye

Ingilizce öğretmenliği bölümüne nasıl girilir?​

İngilizce öğretmeni olmak için öncelikle liselerin yabancı dil bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Daha sonrasında üniversite yerleştirme sınavından yeterli puanın alınması ile birlikte eğitim fakültelerinin altında bulunan İngilizce öğretmenliği bölümüne yerleştirilmesi gerekmektedir.

İngilizce öğretmenliği için kaç puan gerekir?​

İngilizce Öğretmenliği Bölümü 2021 taban puanları en düşük 221,49707, en yüksek 475,88386’dır. İngilizce Öğretmenliği Bölümü 2021 başarı sıralaması en düşük 74356, en yüksek 3044’tür.

ELT mezunları ne iş yapar?​

ELT mezunları ne iş yapar?
Öğretmenlik dışında editörlük, tercümanlık yapabiliyorlar. Şirketlerin dış ticaret ya da dış ilişkiler bölümlerinde çalışabiliyorlar. Gazetelerin dış haberler bölümlerinde çalışabiliyorlar. Yabancılara Türkçe dersi verebiliyorlar ve bu alanda çalışan Türkçe Öğretim Merkezleri’nde çalışabiliyorlar.

2021 İngilizce öğretmenliği kaç puanla kapattı?​

İngilizce Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | KPSS Taban Puanı
İngilizce Öğretmenliği | 2021 MART | 72,97403
İngilizce Öğretmenliği | 2020 HAZİRAN | 67,90726
İngilizce Öğretmenliği | 2020 OCAK | 70,82538
İngilizce Öğretmenliği | 2019 AĞUSTOS | 66,27993

Odtü İngilizce öğretmenliği ilk kaç bin?​

Puan ve Sıralamalar
BÖLÜM / PROGRAM | 2021 YKS TABAN GENEL KONTENJAN
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi | Puan Türü | Sıralama
İlköğretim Matematik Öğretmenliği | SAY | 48671
İngilizce Öğretmenliği | DİL | 4599
İngilizce Öğrt. (SUNY Ücretli) | DİL | 29468

Ingilizce kaç puanla atanır?​

Ingilizce kaç puanla atanır?
İngilizce Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | KPSS Taban Puanı
İngilizce Öğretmenliği | 2019 AĞUSTOS | 66,27993
İngilizce Öğretmenliği | 2019 ŞUBAT | 70,63010
İngilizce Öğretmenliği | 2018 TEMMUZ | 67,81789
İngilizce Öğretmenliği | 2017 TEMMUZ | 67,23339

Merhaba! İngilizce öğretmenliği bölümüne girmek isteyen öğrenciler için gerekli bilgileri detaylıca açıklayayım:

1. **Lise Mezuniyeti:** İngilizce öğretmeni olabilmek için öncelikle liselerin yabancı dil bölümlerinden mezun olmanız gerekmektedir.

2. **Üniversite Sınavı:** Daha sonra üniversiteye giriş için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) veya ÖSYM tarafından düzenlenen diğer sınavlara girerek belirli bir puan almanız gerekmektedir.

3. **Üniversite Tercihi:** Yeterli puanı aldıktan sonra, tercih döneminde eğitim fakültelerinin altında bulunan İngilizce öğretmenliği bölümünü tercih etmelisiniz.

4. **KPSS ve Atama Puanları:** Mezuniyet sonrasında öğretmenlik yapabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavına girmeniz gerekmektedir. Atamalar genellikle KPSS puanı üzerinden yapılmaktadır. Atama puanlarını göz önünde bulundurarak kendinizi bu konuda hazırlamanız faydalı olacaktır.

5. **Kariyer İmkanları:** İngilizce öğretmenliği alanında çalışmak istemeyen veya bu alanda farklı kariyer planları yapmak isteyenler, ELT mezunları gibi farklı alanlarda da çalışma imkanları bulabilirler. ELT mezunları, öğretmenlik dışında editörlük, tercümanlık, dış ticaret, dış ilişkiler, gazetecilik gibi alanlarda da iş bulabilmektedir.

6. **Odtü ve Diğer Üniversiteler:** Üniversite tercihlerinde ODTÜ gibi önemli üniversitelerin İngilizce öğretmenliği bölümüne olan kabul verilerini inceleyerek tercih döneminde doğru kararlar alabilirsiniz.

İngilizce öğretmenliği bölümüne giriş ve kariyer olanakları hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz sormaktan çekinmeyin!

Geri