- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ingilizce muafiyet sınavı hangi seviyesi?
Muafiyet sınavı bölümlerinin zorluk derecesi nedir? Bölümleri 0 İngilizce olan İngilizce Öğretmenliği ve İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencileri için hazırlık muafiyet sınavının düzeyi C2 (Advanced Level) dir.Muafiyet sınavı nedir hangi bölümlerde var?
Yabancı dil zorunluluğu bulunan bölümlerde yapılan sınava muafiyet sınavı denir. Eğitim konusunda öğrencinin yabancı dil açısından yeterli olup olmadığını test eder. Özellikle eğitim süreci içerisinde mağduriyet yaşamamak ve yıl kaybetmemek için, yeterli dil seviyesine sahip olan öğrencilerin geçtiği bir sınavdır.Ingilizce muafiyet sınavı geçince ne olur?
Muafiyet sınavını geçince ne olur? Öğrenciler tarafından sık sorulan sorular arasında yer almaktadır. Öğrenci muafiyet sınavını geçerse, o yıl süresince yabancı dil eğitimi alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Böylelikle diğer dersleri için eğitim yılına başlayabilmektedir.
OMÜ muafiyet sınavı nedir?
MADDE 8 – (1) Her yıl güz dönemi başında, akademik takvimde belirtilen tarihte, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından zorunlu yabancı dil dersi muafiyet sınavı yapılır. Bu sınavdan 60 ve üzerinde puan alan öğrenciler, Yabancı Dil I ve II derslerinden muaf olurlar.Zorunlu muafiyet sınavı nedir?
Zorunlu hazırlık sınıfı öğrencilerinin yabancı dil düzeylerinin yeterli olup olamadıklarını belirlemek için yapılan sınavdır. Sınavda başarılı olanlar bölümlerine devam hakkını elde ederler. Önceki yıllarda hazırlık programında başarısız / devamsız olan öğrenciler de bu sınava girebilirler.Muafiyet Sınavı geçince ne olur?