AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ingilizce cumle kurma nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İngilizce cümle kurma nasıl yapılır?​

Bir cümlede bir özne (subject), yani o cümlenin ilgilendiği kişi, yer ya da şey ve bir de eylem (action), yani öznenin yapmakta olduğu şey bulunur. Bu ikisi birlikte eksiksiz bir düşünceyi ifade eder. İngiliz dilindeki en kısa cümle bile bu kuralı yerine getirir: “I am.” (Burada “I” özne, “am” ise eylemdir!)

İngilizce uzun cümle nasıl kurulur?​

İngilizce birleşik cümlelerde iki ya da daha fazla cümle birbirine and, but, because, then, as well, so, not only, or, eithter, neither, nor, gibi bağlaçlarla bağlanmakta, iki yan cümleyi anlam olarak birbirine bağlayarak uzun cümleler oluşturmaktadır. Burada her yan cümlenin de öznesi ve yüklemi vardır.
İngilizce olumsuz cümleler nelerdir?
İngilizce’de En Çok Kullanılan Olumsuz Cümle Örnekleri
Ingilizce cümle kurma yeteneği nasıl geliştirilir?
İngilizce Cümle Adapte Etme alıştırmasında Essay Rehberi kitabındaki örnek essaylerden beğendiğiniz cümle ve ifadeleri seçin. Daha sonra bu cümle ve ifadelerden yola çıkarak ufak değişiklikler yaparak yeni cümle ve ifadeler oluşturun. Yani orijinal cümleleri kendinize göre özelleştirin.

Ingilizce olumsuz cümle nasıl kurulur?​

İngilizce Negatif Cümle Nasıl Kurulur?
- İngilizce negatif yani olumsuz cümle kurmak için fiili ya da yardımcı fiili not ekini getirerek olumsuz yapmak gerekir.
- I see: Görüyorum.
- I can not see: Göremiyorum.
- I don’t see: Göremedim.

Ingilizce olumlu cümleler nelerdir?​

Simple Present Tense ( Geniş zaman ) Olumlu Cümleler
İngilizce cümle nasıl birleştirilir?
Bir bileşik cümle kurmak için, sebep ve sonucu bildiren cümleleri birleştirebilirsiniz.
- Birşeyin neden doğru olduğunu göstermek için “because” kelimesini kullanabilirsiniz.
- Birleşik: She was late because her train wasn’t running.
- Ya da şöyle yazabilirsiniz: Because her train wasn’t running, she was late.
İngilizce cümle kurarken neye dikkat etmeliyiz?
İngilizce cümle kurarken nelere dikkat etmelisiniz?

Geri