AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Inflamasyon nasil dusurulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

İnflamasyon nasıl düşürülür?​

Uzmanlar günlük 1000 ile 4000 IU arası D vitamini almayı ve özellikle D3 vitamini içeren takviyeleri tercih etmenizi öneriyor. İnflamasyonu azaltmak için şekerden uzak durun. Şekere alışkınsanız yemek istediğiniz tatlı veya şekerli içecekleri biraz badem ve üç parça bitter çikolatayla yer değiştirin.

İnflamasyon diyeti nedir?​

Anti inflamatuar diyet nedir? Anti-inflamatuar diyet, vücut sağlığını en iyi derecede tutmayla ilgili bilimsel bilgiye dayanarak, gıdaları seçme ve hazırlama yoludur. İnflasmayonu (iltihap) etkilemesinin yanı sıra, bu diyet vücuda enerji, vitamin, mineral, yağ asitleri ve koruyucu bitkisel besinleri sağlar.
Akut iltihaplanmalarda süre 2 haftanın altındadır ve belirtiler oldukça hızlı şekilde gelişirler. Yeni başlangıçlı hastalık ve yaralanmalarda oluşan inflamasyon akut inflamasyondur. Kronik inflamasyon ise genellikle 6 haftadan daha uzun süreli, yavaş gelişen ancak ciddi seyirli bir iltihaplanma halidir.
Hangi yiyecekler iltihap yapar?
Trans-doymuş yağ ve (veya) yüksek fruktozlu mısır şurubu içeren her türlü işlenmiş ve paketlenmiş hazır gıdalar, kızartmalar, tam yağlı mandıra ürünleri, beyaz ekmek, pirinç, makarna gibi rafine karbonhidratlar vücutta iltihaba neden olabilen zararlı besinlerin başlıcalarıdır.
Stres vücutta iltihap yapar mı?
Stres, kötü bakterilerin iyi olanları içine aldığı ve sindirim sisteminde bozukluğa neden olan bir dengesizliğe yol açar. Ayrıca bağışıklık sistemini tüketen ve vücuttaki tüm dokuların kronik iltihaplanmasına neden olan kortizol seviyelerini de arttırır.

Iltihap nasıl yok edilir?​

İltihabı önleyen besinler
- Zeytinyağı
- Lahana, Brüksel lahanası, brokoli, karnabahar ve ıspanak gibi yapraklı sebzeler; domates.
- Somon, sardalye ve uskumru gibi yağlı balıklar.
- Fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler.
- Bitter çikolata.
- Avokado ve zeytin gibi yağlı meyveler.

Antiinflamatuar besinler nelerdir?​

Zencefil. Zencefil kronik ve akut iltihaba sahip olan hastalar için muhteşem bir tedavi yöntemidir.
Akut inflamasyonda kızarıklık, şişlik, ısı artışı ve ağrı gibi belirtiler görülür. Kronik formda ise bunlara ek olarak yorgunluk, cilt döküntüleri, ağız yaraları, karın göğüs ağrısı gibi belirtiler vardır. Tedavi nedene yönelik olarak planlanır.
 
Geri
Üst