AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Infaz koruma memuru olmak icin hangi bolum okunmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Infaz koruma memuru olmak için hangi bölüm okunmalı?​

İnfaz ve koruma memuru olmak istiyorsanız, özel olarak herhangi bir bölümden mezun olmanıza gerek yoktur. Lise veya dengi bir okuldan mezun olmanız yeterlidir. KPSS’den en az 70 puan alan herkes, bu kadroya başvuru yapabilmektedir. Bunun haricinde kurumlar arası geçişle de infaz ve koruma memuru olabilirsiniz.
Gardiyan eğitimi kaç ay?
İnfaz ve koruma memuru olmak için gerekli başvuru şartlarını taşıyanlar, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezi’nde mesleğe hazırlayacak 5 aylık bir eğitime dahil oluyorlar.
İnfaz koruma memuru yıllık izin kaç gün?
657 Sayılı devlet memuru kanununu 105. maddesinde Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir.

Gardiyanlikta boy onemli mi?​

Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak şartı aranmaktadır. Ayrıca, Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak gerekmektedir. (Örneğin; 170 cm. boyunda olan bir adayın en az 53 kg. ve en fazla 83 kg. olması gerekmektedir.)
Infaz koruma nasıl bir meslek?
İnfaz ve koruma memurları, ceza infaz kurumları ve çocuk eğitim evlerinde barındırılan tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılmasında rol oynayan meslek elemanlarıdır. Onların güvenlik, barınma, sağlık, eğitim gibi ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlülerdir.
CTE Hangi bölüm?
Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri.

Infaz koruma memuru hangi sınıfa girer?​

Çünkü infaz koruma memurlarının büro memurları gibi idari hizmetler sınıfında yer alması Anayasa’mızın temel ilkelerinden ölçülülük ilkesine aykırıdır çünkü infaz koruma memurlarının elinde kalem yoktur. İnfaz koruma memurları son derece kötü koşullarda cezaevi içerisinde âdeta mahkûmlarla iç içe bir görev görmektedir.
Ilk kez atanan memur ne zaman maaş alır?
Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15’inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.)
İnfaz koruma memuru kaç ay eğitim?

Geri