AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Inek neden surekli bagirir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

İnek neden sürekli bağırır?​

Bir inek kızgın olduğunu bir takım fizyolojik ve psikolojik davranışlar göstererek belli eder. Bu davranışların ortaya çıkmasındaki en büyük etken kızgınlık sırasında salgılanan hormonlardır. Kızgın inekler eğer bağlı iseler tedirgindirler, sürekli böğürürler ve ayakta dururlar.

İnek neden tutmaz?​

İneklerin döl tutmaması durumunda işletmelerin zarara uğrayacağı açık ve nettir. Döl tutmama sebepleri içerisinde barınak ve besleme koşulları, kızgınlık tespiti, üreme kanalındaki problemleri, rahim iltihapları, ineğin yaşı, vücut kondüsyonu, stres faktörleri gibi birçok faktör sayılabilir.
İnek neden zayıflar?
İneklerde zayıflamanın en önemli sebebi enerji noksanlığıdır. Özellikle doğumu takip eden günlerde orta veya şiddetli ölçüde enerji noksanlığı ile karşı karşıya kalan inek önce süt veriminde düşme, zayıflama ve sonra da döl tutmama sorunları ile işletmeye zarar vermeye başlayacaktır.
Düve neden tohum tutmaz?
Düvelerde döl tutmama sebebi olarak en çok bilinen sorun ikiz eşliliğidir. İnek ve düvelerde ikizlik istenen bir şey değildir. Koyun ve keçilerin çoklu yavru doğurması istenir, ama ineklerde ikizlik ölü doğum, güç doğum, rahim iltihabı, sonun atılamaması gibi komplikasyonları dolayısıyla istenmez.

Buzağı ne zaman doğum yapar?​

Doğum aralığı olarak ineklerde yıl içerisinde 12 aylık bir süre öne çıkıyor. Tabii bu zaman zarfı bazı durumlarda 13 ya da 14 aya kadar çıkabilmektedir. Bu doğrultuda bir buzağı için ortalama 2 tohumlama gerçekleşmesi gerekir. Yapılan işlem ile beraber 1 yıl içerisinde 280 gün sonra inekler doğum gerçekleştirir.

İneklerde yavru atma belirtileri nelerdir?​

İneklerde, gebelik süresi tamamlanmadan tutucu bağların gevşemesi, rahim boynundaki mukusun gevşeyip düşmesi, kanlı vaginal akıntı, dölyolu girişinde hafif ödem, memelerde ödem ve kızarıklık görülmesi ve rektal muayenede rahim duvarının kalınlaşıp, hareketlerinin arttığının farkedilmesi muhtemel yavru atma belirtisi …
 
Geri
Üst