- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
İnek neden kambur durur?
Ketosis: Doğumu takip eden birkaç gün veya birkaç hafta içinde ortaya çıkar. İştahsızlık, zayıflama, sütün azalması, kabızlık, sümüksü dışkı, durgunluk, kambur duruş, sinirli haller ve boş çiğneme hareketleri ile kendini gösterir. Yağlı inek sendromu ile de ilişkili olabilir.Hangi hayvan hastalığa sebep olur?
Başlıca Hastalık Vektörleri ve Bulaştırdıkları Hastalıklar- Su Salyangozları: Şistosoma Enfestasyonu.
- Karasinekler: Nehir Körlüğü
- Pireler: Veba.
- Sivrisinek (Aedler): Sarıhumma-Dang Humması – Rift Valley Humması – Chikungunya Hastalığı
- Sivrisinek (Anofeller): Sıtma Lenfatik Filariazis.
Ccn hastalığı nedir?
Ccn hastalığı nedir?PEM (Polioencephalomalacia, CCN= Cerebrocortical necrosis) iki önemli sebepten dolayı meydana gelen bir hastalıktır. Birinci sebep thiaminase enzimi içeren ve thiamini (B1 vitamini) yıkımlayan bitkiler yenmesidir.
Işkembesi duran hayvana ne yapılır?
Işkembesi duran hayvana ne yapılır?TEDAVİ SEÇENEKLERİ; Tedavi teşhise göre yapılır. Ateş ve ağrı varsa ona göre gerekli görülen ilaçlar kullanılır. Bazen rumenotomi (işkembenin sol taraftan, açılarak ameliyat edilmesi) hem teşhis hem de tedavi görevini görebilir.
Vektörlerle hangi hastalık bulaşır?
Vektörel hastalıklar- Sıtma.
- Layşmanyaz.
- Kırım-kongo kanamalı ateşi.
- Hantavirüs.
- Tatarcık ateşi.
- Batı nil ateşi.
- Mavi dil.
- Babesiosis.
İnek sahibini tanır mı?
Yeni bir araştırmaya göre inekler “möö”leri aracılığıyla birbirlerine nasıl hissettiklerini söylüyor. Sydney Üniversitesi’nin araştırmasına göre bu hayvanlar bireysel ses özelliklerine sahip, ayrıca duygularına göre ses perdelerini değiştiriyor.Ineklerde işkembe ne işe yarar?
Ineklerde işkembe ne işe yarar?İşkembe sayesinde bu hayvanlar et, süt ve süt yağı üretirler. Herhangi bir sorun yaşadıklarında ise ilk önce işkembeleri çalışmaz. Yetiştiriciler arasında genel olarak “ineğin iştahı yok“, “yemini yemiyor“, bazen de “işkembe durdu“, “işkembesi çalışmıyor” şeklinde ifade edilir.