AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Indirimli ogrenci karti kimler alabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Indirimli öğrenci kartı kimler alabilir?​

Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu, Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören öğrenciler ile Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören öğrenciler, Açık İlköğretim, Açık Lise, Kur’an Kursu öğrencileri İBB’nin indirimli İstanbulkart’ını almak için başvuru yapabilir.

Indirimli öğrenci kartı nasıl alınır?​

İstanbul İndirimli Seyahat Kartlarınızı (İETT) almak için; İstanbulkart Başvuru Merkezleri’ ne (https://www.istanbulkart. istanbul/basvuru-merkezleri) öğrenci belgesi, kimlik aslı ve güncel fotoğraf ile başvuru yapabilir veya https://bireysel.istanbulkart.
Öğrenci Kartı yaş sınırı var mı?​
Toplu ulaşımda öğrenci kartı için yaş sınırı kaldırıldı

Üniversite öğrencileri öğrenci akbili alabilir mi?​

Üniversite öğrencileri öğrenci akbili alabilir mi?
Açıköğretim ortaokul, açıköğretim lise, açıköğretim üniversitede okuyanlar yaş sınırı olmadan indirimli öğrenci istanbulkartı alabiliyorlar.

Öğrenci akbili kimler alabilir 2022?​

Öğrenci akbili kimler alabilir 2022?

Öğrenci Kimlik Kartı Nasıl Alınır?​

Kimlik Kartının Alınması Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan yeni öğrenci kimlik kartı nüfus cüzdanı/ehliyet/pasaport vb. belge ibraz ederek öğrencinin kendisi tarafından başvurularak ilgili akademik birimden alınır.

Izmirim öğrenci kartı kaç yaşında alınır?​

İzmir ili içerisinde 0-5 yaş (0-60 ay) arası çocuğu bulunup, sosyal yardım alan aileler yararlanır. https://www.izmir.bel.tr/tr/CocukIzmirimKart linkinden kart başvuru hakkı sorgulaması yapılabilir.
Öğrenci akbili üniversitede geçerli mi?​
Daha önce herhangi bir üniversitede veya lisede okurken indirimli İstanbulkart kullanan öğrenciler ise mevcut kartlarını değiştirmelerine gerek kalmadan kullanabilecekler. İndirimli tarifeden yararlanan öğrencilerin, yılsonunda mevcut kartlarını vizeletmesi yeterli olacak.

İstanbulkart öğrenci yaş sınırı var mı?​

İstanbulkart öğrenci yaş sınırı var mı?
İBB’nin indirimli öğrenci kartı tarifesi için “25 yaş altı olanlar standart tarife 78 lira, 25 -30 yaş sınırı 267 lira, 30 yaş üstü için de 390 lira” teklifi sunulmuştu. Teklif, İBB’nin daha önceki daha önceki oturumda da reddedilmişti. Bugün de bu konu ile ilgili bir karar çıkmadı.

Öğrenci kartı nasıl alınır 2022?​

Öğrenci kartı nasıl alınır 2022?
istanbul/ adresi. Bu internet sitesi içerisinden online bir başvuruda bulunarak kartını sipariş edebilir ya da ikamet adresine en yakın İstanbul Kart Merkezi’ne öğrenci belgesi, nüfus cüzdanının aslı ve 1 adet vesikalık fotoğraf ile giderek başvuruda bulunabilirsiniz.

Öğrenci akbili çıkartmak ne kadar 2022?​

İSTANBUL’da ulaşım ücretlerine gelen zammın ardından metrobüs, metro, vapur ve otobüs kullanan vatandaşlar mavi kart toplu ulaşım ücret tarifesini araştırmaya başladı. 2022 yılında yapılan zamla öğrenci mavi kart aylık tam akbil ücreti 78.00 lira oldu.

Evet, indirimli öğrenci kartı almak isteyenlerle ilgili ayrıntılı bilgileri paylaşmışsınız. İstanbul'da indirimli İstanbulkart almak isteyen öğrenciler için gereken belgelerin ve başvuru yöntemlerinin neler olduğu açıkça belirtilmiş. Ayrıca, İstanbulkart için yaş sınırının kaldırıldığı bilgisi ve üniversite öğrencilerinin de indirimli İstanbulkart alabileceği konularına da değinilmiş.

Öğrenci akbili ve öğrenci kimlik kartı başvuru süreçleri hakkında da bilgi vermişsiniz. Ayrıca, İzmir'de 0-5 yaş arası çocuğu bulunan sosyal yardım alan ailelerin faydalanabileceği İzmirim kart hakkında da bilgi verilmiş. İstanbulkart için yaş sınırlarına ilişkin detayları ve 2022 yılındaki öğrenci akbil ücretlerini de belirtmişsiniz.

Başvuru süreçleri, gerekli belgeler ve ücretler konusunda detaylı bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederim. Konu hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri