- Konu Yazar
Indirimli akbil nasıl alınır?
Öğrenci akbili başvurusu için İstanbulkart Başvuru Merkezine giderken yanınızda nüfus cüzdanınızın aslı, 1 adet fotoğraf ve öğrenci olduğunuzu gösteren bir belge gerekiyor. Bu belgeleri görevliye teslim edip kart işlem ücretini de verdikten sonra başvuru işleminizi yapabilirsiniz.AÖF öğrencileri İstanbulkart alabilir mi?
Açıköğretim ortaokul, açıköğretim lise, açıköğretim üniversitede okuyanlar yaş sınırı olmadan indirimli öğrenci istanbulkartı alabiliyorlar.İstanbulkart öğrenci Başvurusu Nasıl Yapılır?
İstanbulkart öğrenci Başvurusu Nasıl Yapılır?Ulaşım için öğrenci Istanbulkart başvurunuzu https://bireysel.istanbulkart. istanbul/ adresinden yapıp kartınızı adresinize kargo ile talep edebilir ya da başvuru merkezlerinden kolayca teslim alabilirsiniz.
Indirimli akbil kimler alabilir?
Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu, Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören öğrenciler ile Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören öğrenciler, Açık İlköğretim, Açık Lise, Kur’an Kursu öğrencileri İBB’nin indirimli İstanbulkart’ını almak için başvuru yapabilir.Açıktan Üniversite Okumak akbili alabilir mi?
Öğrenci kimlik kartının getirdiği avantajlardan yararlanmak isteyenler açık öğretim fakültesine kayıt yaptırıyor. Açık öğretime yazılıp bir kere 265 lira kayıt ücreti ödeyen vatandaşlar böylece 205 liralık aylık İstanbulkart ücretini öğrenci indirimi ile 40 liraya düşürüyor.AÖF öğrenci akbili yaş sınırı var mı?
AÖF öğrenci akbili yaş sınırı var mı?İstanbul’da on binlerce kişi 25 yaşından büyük öğrenci kartı kullanıyor. Son gelen açıklamada ise 25 yaş üstü İETT indirimli geçiş düzenlemesinin sadece Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencilerini kapsayacağı belirtildi.
Bunun da 2 yolu bulunmaktadır. İsterseniz internet üzerinden online olarak ya da İstanbulkart Başvuru Merkezlerine bireysel olarak başvurarak kartınızı temin edebilirsiniz. İnternet üzerinden online öğrenci akbili başvurusu yapmak için https://bireysel.istanbulkart. istanbul/ adresine girerek kayıt olmanız gerekiyor.
istanbul/ adresi. Bu internet sitesi içerisinden online bir başvuruda bulunarak kartını sipariş edebilir ya da ikamet adresine en yakın İstanbul Kart Merkezi’ne öğrenci belgesi, nüfus cüzdanının aslı ve 1 adet vesikalık fotoğraf ile giderek başvuruda bulunabilirsiniz.
Öğrenci akbil kartı nereden alınır?
Öğrenci akbil kartı nereden alınır?İndirimli Öğrenci Kartı (İstanbulkart) Temini
Başvuru Merkezi (İBM) | ADRES
Sultanbeyli | Fatih Cd. Yanyolu No:129, 34920 Sultanbeyli/İstanbul (Fatih Cad. Zabıta Müdürlüğü Yanı)
Topkapı | İETT Topkapı Garajı-Fatih
Ümraniye | Haldun Alagaş Spor Tesisleri
Üsküdar | İETT Üsküdar Hareket Amirliğii Mihrimah Sultan Camii Önü
Istanbul’da toplu taşıma kimlere ücretsiz?
Ülkemizde engel durumu olan, yaşlılar, gazi ve şehit yakını olan kişiler için devlet tarafından bulundukları il ve ilçelerde ücretsiz olarak toplu taşıma hizmeti veren tüm işletmelerde kullanabilmesi açısından ücretsiz seyahat kartı imkanı sunulmaktadır.Indirimli kart nedir?
halk arasında öğrenci pasosu olarak da isimlendirilen öğrenci kişiyi şehir içi ulaşımda indirimli seyehat etmesini sağlayan kart.. almak için birsürü uğraşmanız ,kaybettiğiniz takdirde yenisini almak için okkalı bir ceza ödemeniz gereken kart.60 yaş üstü indirim kartı nereden alınır?
60 yaş üstü indirim kartı nereden alınır?60 YAŞ İNDİRİMLİ KARTI NASIL ALINIR? Bu kartı alabilmek için öncelikle 60 yaşınızı doldurmanız gerekiyor. Bu koşulu sağlıyorsanız yapmanız gereken nüfus cüzdanınız ve 1 adet vesikalık fotoğrafınızla beraber en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi’ne giderek başvuruda bulunmak.