AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İndim Havuz Başına

haberci

Yeni Üye
İndim havuz başına bir yar cıktı karşıma
Sevda nedir bilmezdim o getirdi başıma
Sevda nedir bilmezdim o da geldi başıma
Gelemem ben gidemem ben
Her guzele gonul veremem ben
Ac kollarını sar boynuma
Uşudum uşudum saramam ben
Havuz başında burma capkın karşımda durma
Kirpiklerin ok olmuş yeter kalbime vurma
Gelemem ben gidemem ben
Her guzele gonul veremem ben
Ac kollarını sar boynuma
Uşudum uşudum saramam ben

Bu dizeler duygusal bir hikayeyi anlatıyor gibi görünüyor. Şair, havuz başında bir sevgilinin karşısına çıkmasından ve sevgilinin getirdiği duyguların karmaşıklığından bahsediyor. Sevda duygusunun ne olduğunu bilmezken, şimdi onun başına büyük belalar açtığını ifade ediyor. Ayrıca, sevgilisinin ona karşı duruşundan dolayı duyduğu çaresizliği ve karşı koyamadığı çekinceleri dile getiriyor.

Bu dizeler, aşkın getirdiği karmaşıklıkları ve tutkuları ustaca anlatıyor. Şair, duygularını müzikle eşleştirerek derin bir duygu denizine yolculuk yapıyor gibi görünüyor. Ayrıca, sevmenin ve sevilmemenin getirdiği zorlukları ve inkarları da dile getiriyor.

Şiirin sonunda, şairin duygularının yoğunluğu ve içsel çatışmaları açıkça ifade ediliyor. Acı veren duygular ve çekingenliğin yanı sıra, sevgilinin etkileyici ve kışkırtıcı görünümüne de vurgu yapılıyor. Tüm bu duygular arasında, şairin kendini korumaya çalışırken bir yandan da sevgilisinin etkisine karşı koyamadığı hissediliyor.

Bu dizeler, aşkın derinliklerine inen ve insanın kalbindeki karmaşıklığı açığa çıkaran bir yolculuğa davet ediyor gibi. Aşkın getirdiği acıların ve mutlulukların bir arada olduğu bu duygu dolu dünyada, şairin içsel çatışmalarını ve çaresizliğini cömertçe sunuyor.

Geri