- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Indicatif imparfait nedir?
türkçede şimdiki zamanın hikayesi * olarak bilinen ve “yapıyordum, ediyordum” benzeri şeyler oluşturmaya yarayan zaman kipinin fransızca versiyonu.Le Passe Compose nedir?
tam olarak di li geçmiş zaman’a denk gelir. passé simple’le aynı anlamı verir, ancak bu ayağı düşmüştür, günlük kullanımdır, oysa passé simple resmi yazılarda falan kullanılır. avoir/etre (present) + participe passé şeklinde çekilir.Conditionnel Present ne demek?
bu zaman kipinde esas, geleceğe yönelik, ihtimal ve plan-proje gibi durumlardan, şart bildiren ifadeleri anlatmak için kullanılır. daha çok diplomasi, idari işlerdeki yazışmalarda kullanılır.
Futur Simple nerede kullanılır?
“Simple Future Tense”, Türkçede gelecek zamana denk gelir ve gelecekte gerçekleşme olasılığı yüksek olan olay ve durumlar için kullanılan bir zamandır. Gelecekte yapmaya niyetlendiğimiz, olası tüm konuları bu zamanla kullanırız.Subjonctif ne zaman kullanılır?
fransizcada kullanilan fiil cekimlerinden biri. tek basina kullanilamaz, daima yan cumlecikte bulunur. ayrica her fiille de kullanilmaz, belirli durumlar ve fiillere gore kullanilir.Futur Antérieur ne zaman kullanılır?
gelecek zaman içinde belirli bir tarihte tamamlanacak eylemler için kullanılan bir fransızca zaman kipi.
Ai Çekimi. Je, ben demektir. Avoir fiilinin ben ile çekilmiş hali ‘ai’dir arkadaşlar, ‘e’ diye okunur. Ama biz burada je yerine neden böyle bir tırnak işareti koyduk? (J’ai) bu da Fransızcada bir kuraldır.
Present participle, İngilizce dilbilgisinde bir fiilin “-ing” eki almış hâli. İngilizcede participle kavramı “fiilden oluşturulmuş sözcük” anlamına gelir ve birebir örtüşmemekle birlikle, Türkçedeki sıfat-fiillerle (ortaç) benzerlik gösterir.
Subjonctif neden kullanılır?