İncirli Pasta Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İncirli Pasta Tanımı İçin Materyaller

Kek İçin
6-7 adet kuru incir (Suda ıslatılmış, ufak doğranmış)
1 su bardağı ceviz içi (Nohut büyüklüğünde ufalanmış)
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
Çok az su (Çeyrek çay bardağı)
Şerbeti İçin
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı granül kahve
Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi İçin
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 litre süt
5 yemek kaşığı toz şeker
İnmeye yakın 50 gram tereyağı
1 paket vanilya
1 poşet toz kremşanti

İncirli Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için yumurtalar ve şeker 5 dakika kadar çırpılır. Un, ceviz, incirler ve kabartma tozu eklenir (Çeyrek çay bardağı su da ekleyin) ve silikon spatula yahut el çırpıcısı ile süratlice karıştırılıp dörtgen bir borcama dökülerek fırına verilir.
Fırın sıcaklığı 180 derece olmalıdır, 45 dakika kadar (Altı üstü kızarıncaya kadar) pişirilmelidir.
Muhallebisi için kek pişerken muhallebi üretimine geçilir: nişasta un ve süt daima karıştırılarak kaynamaya alınır.
Kaynamak üzereyken tereyağı ve isteğe nazaran bir paket vanilya ile 2-3 kaşık krema eklenerek (Muhallebinin püf noktası) karıştırmaya devam edilir.
3-4 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve birinci sıcaklığı çıkınca bir paket kremşanti katılıp blender ile 3-4 dakika kadar çırpılır.
Şerbeti için granül kahve, sıcak su ve şeker eritilerek birinci sıcaklığı çıkmış kekin üzerinde gezdirilir.
Akabinde hazırlanan muhallebi kekin üzerine eşit halde dağıtılır. Biraz soğuduktan sonra streç sinemayla üzeri kapatılarak buzdolabında 2-4 saat dinlenmeye bırakılır. Pastamız sunuma hazır, afiyet olsun
 
Geri
Üst