İncirli Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
10 adet kuru incir
1 litre süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
İncirli Muhallebi Tanımı Yapılışı
Bir tencereye 1 litre sütü alıyoruz.
Şeker ve nişastayı koyup uygunca çırpıyoruz nişastayı eritiyoruz.
Ocağımızın altını açıp muhallebi biz pişince üzerine vanilyalı katıp karıştırıyoruz.
Daha sonra sıcak suda bekletip küp küp doğradığımız incirlerimizi de pişen muhallebimize ekliyor ve bir taşım daha kaynatıyoruz.
Ocaktan aldığımız muhallebiyi blendırdan geçirip kaselere bölüyoruz.
Blendırlamadan da tüketilebilir lakin bu halde hem incirin lezzeti muhallebiye dağılıyor hem de dişleri rahatsız etmiyor.
Çok hafif ve sağlıklı bir tatlıdır. Deneyenlere afiyet olsun.
10 adet kuru incir
1 litre süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
İncirli Muhallebi Tanımı Yapılışı
Bir tencereye 1 litre sütü alıyoruz.
Şeker ve nişastayı koyup uygunca çırpıyoruz nişastayı eritiyoruz.
Ocağımızın altını açıp muhallebi biz pişince üzerine vanilyalı katıp karıştırıyoruz.
Daha sonra sıcak suda bekletip küp küp doğradığımız incirlerimizi de pişen muhallebimize ekliyor ve bir taşım daha kaynatıyoruz.
Ocaktan aldığımız muhallebiyi blendırdan geçirip kaselere bölüyoruz.
Blendırlamadan da tüketilebilir lakin bu halde hem incirin lezzeti muhallebiye dağılıyor hem de dişleri rahatsız etmiyor.
Çok hafif ve sağlıklı bir tatlıdır. Deneyenlere afiyet olsun.