AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İncirli Bademli Tart

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İncirli Bademli Tart Tarifi İçin Malzemeler

Taban için:
125 gram soğuk tereyağ
1,5 su bardağı un
1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
Çay kaşığı ucuyla tuz
1 yumurta sarısı
Bademli krema için:
125 gram oda sıcaklığında tereyağ
1/2 (yarım) su bardağı şeker
2 tane yumurta
1 su bardağı badem unu
1/3 su bardağı un
1 paket vanilin
Üzerine;
İncir

İncirli Bademli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için un şeker ve tuz karıştırılıp küp küp soğuk tereyağ yedirilir.
Un kum kum olunca içine yumurta sarısı konup yoğurulur.
Toparlanan hamur strece sarılıp buzdolabında 1 saat bekletilir.
Sonra 23-25 cmlik kalıba göre açılıp tabana yerleştirilir çatalla delinir ve 180 derece fırında 5-10 dk hafif kızarana kadar pişirilir.
O sırada kreması için tereyağ ve şeker iyice çırpılır krema kıvamına gelince yumurta eklenip çırpılır.
Sonra unlar ve vanilin eklenip karıştırılır.
Fırından çıkan tart tabanının üstüne krema sürülür ve üstüne kesilen incirler yerleştirilir.
180 derece fırında 25 dk pişirilir.
Afiyet olsun.

İncirli Bademli Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst