İncir (Yemiş) Pestili Tanımı İçin Materyaller
3 kg yaş incir (Yemiş)
Yağlı kağıt
İncir (Yemiş) Pestili Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yemişleri yıkadıktan sonra baş ve alt kısımları kesilir ve 3- 4 kesime bölünerek tencereye alınır.
Tencereye alınan yemişler süratli ateşte 15 dakika rengi kahverengine dönünceye kadar daima karıştırılarak pişirilir.
Daha sonra blenderden geçirilir ve 15 dakika daha orta ateşte pişirilir.
Suyu çeken yemişler artık kurutulmaya hazır.
Pişen yemişler yağlı kağıda ince bir formda sürülüp 3- 4 gün kurutmaya bırakılır.
Kuruyan pestiller ince şeritler halinde kesilerek muska hali verilir ve buzdolabında saklanır. Tüm kış boyunca kullanılır. Afiyet olsun.
3 kg yaş incir (Yemiş)
Yağlı kağıt
İncir (Yemiş) Pestili Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yemişleri yıkadıktan sonra baş ve alt kısımları kesilir ve 3- 4 kesime bölünerek tencereye alınır.
Tencereye alınan yemişler süratli ateşte 15 dakika rengi kahverengine dönünceye kadar daima karıştırılarak pişirilir.
Daha sonra blenderden geçirilir ve 15 dakika daha orta ateşte pişirilir.
Suyu çeken yemişler artık kurutulmaya hazır.
Pişen yemişler yağlı kağıda ince bir formda sürülüp 3- 4 gün kurutmaya bırakılır.
Kuruyan pestiller ince şeritler halinde kesilerek muska hali verilir ve buzdolabında saklanır. Tüm kış boyunca kullanılır. Afiyet olsun.