AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

İncir Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İncir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı un
7-8 tane kuru incir
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için
1.5 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sana yağ
2 yemek kaşığı toz krem şanti
Şerbeti için
1 paket 3 bir ortada nesacafe
1.5 su bardağı su
Yarım su bardağı şeker

İncir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak incirler küp küp doğranır ve ılık suya ıslatılır.
Daha sonra kek hamuru için gereçler birleştirilir.
160 derece fırında yavaş bir biçimde pişirilmeye bırakılır.
Sonra muhallebisi yapılır lakin sana yağ ve krem şanti eklenmez muhallebiyi ocaktan almaya yakın sana yağ eklenir ve soğuduktan sonra krem şanti eklenir .
Daha sonra şerbeti için ılık su nescafe ve şeker karıştırılarak eritilir ancak pişirilmez kek piştikten sonra şerbeti dökülür ve muhallebisi ek edilir.
Son olarak soğumaya bırakılır.
İncir Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst