SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
6 adet kuru incir
1 su bardağı ılık su
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Keki ıslatmak için;
1 yemek kaşığı granül kahve
Yarım su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı ılık su
Muhallebisi için;
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 poşet krem şanti
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Kullandığımız kare borcamın ölçüsü 228 cm
İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak küp küp doğradığımız incirleri ılık suda bekletelim yumuşayana kadar.
Karıştırma kabına yumurta ile şekeri beyaz olana kadar çırpalım.
Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpalım.
İncirlerin suyunu iyice süzerek kekin hamuruna ilave edelim.
Çekilmiş cevizi ilave edelim spatula yardımı ile karıştıralım.
Sıvı yağ ile yağladığımız borcama kekimizin hamurunu dökelim.
Önceden ısıttığımız 170 derece fırında kekimizi yaklaşık 35 dakika pişirelim.
Bu arada kekimizi ıslatmak için granül kahve toz şeker ve ılık suyu bir kaba alalım eriyene kadar karıştıralım.
Keki fırından alalım 5 dakika sonra soğuyan kahveyi üzerinde gezdirelim.
Muhallebisi için tencereye nişasta un toz şeker ve sütü alalım muhallebimiz göz göz olana kadar karıştıralım.
Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alalım içine tereyağını eriyene kadar karıştıralım.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra içerisine krem şantiye ilave edelim mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştıralım.
Muhallebiyi kekin üzerine boşaltalım her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
Son olarak tatlımızın üzerini hindistan cevizi ile kaplayalım.
Tatlımızı buz dolabına kaldıralım bir gece dinlenmesi gerekiyor.
Afiyet olsun
İncir Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6 adet kuru incir
1 su bardağı ılık su
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Keki ıslatmak için;
1 yemek kaşığı granül kahve
Yarım su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı ılık su
Muhallebisi için;
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 poşet krem şanti
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Kullandığımız kare borcamın ölçüsü 228 cm
İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak küp küp doğradığımız incirleri ılık suda bekletelim yumuşayana kadar.
Karıştırma kabına yumurta ile şekeri beyaz olana kadar çırpalım.
Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpalım.
İncirlerin suyunu iyice süzerek kekin hamuruna ilave edelim.
Çekilmiş cevizi ilave edelim spatula yardımı ile karıştıralım.
Sıvı yağ ile yağladığımız borcama kekimizin hamurunu dökelim.
Önceden ısıttığımız 170 derece fırında kekimizi yaklaşık 35 dakika pişirelim.
Bu arada kekimizi ıslatmak için granül kahve toz şeker ve ılık suyu bir kaba alalım eriyene kadar karıştıralım.
Keki fırından alalım 5 dakika sonra soğuyan kahveyi üzerinde gezdirelim.
Muhallebisi için tencereye nişasta un toz şeker ve sütü alalım muhallebimiz göz göz olana kadar karıştıralım.
Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alalım içine tereyağını eriyene kadar karıştıralım.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra içerisine krem şantiye ilave edelim mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştıralım.
Muhallebiyi kekin üzerine boşaltalım her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
Son olarak tatlımızın üzerini hindistan cevizi ile kaplayalım.
Tatlımızı buz dolabına kaldıralım bir gece dinlenmesi gerekiyor.
Afiyet olsun
İncir Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı