- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Incir reçelin şekeri fazla olursa ne yapılır?
Ya da reçele biraz daha su katılıp kaynatmaya bırakmak da şeker miktarını dengeli bir seviyeye getirecek ve tadını normalleştirecektir. Bir diğer yöntem ise limon kabuklarını reçelin içine atıp kaynamaya bırakmak olacaktır. Limon kabukları şekeri absorve edecek ve reçelin aroma kazanmasını sağlayacaktır.Marmelat yerine reçel olur mu?
Çilek reçelinden marmelat yapılabilir ancak marmelattan reçel yapılmaz. Tekniği ve yapım aşaması birbirine benzeyen reçel ile marmelattan esas fark, meyvelerin tane ya da püre haline getirilmesi. Taneli olarak hazırlanan reçel, blender yardımıyla ezilip suyu boza kıvamına gelene kadar pişirilir.Reçel yaparken neden şekerde bekletilir?
Kayısı, çilek, kiraz gibi meyvelerin reçeli yapılacağı zaman şeker ölçüsü az tutulmalıdır. Şeftali, tatlı elma, armut reçeli yapılacağı zaman limon suyu daha fazla kullanılmalıdır. Küçük ve sulu meyvelerin kaynarken dağılmalarını önlemek için akşamdan şekere yatırmalısınız.
Yapılan reçel tekrar kaynatılır mı?
Şekerlenen reçel az su ve limon suyu ilavesiyle tekrar kaynatılabilir. Reçel kavanozlara doldurulurken ya ocaktan alınınca hemen doldurulmalı, ya da tam olarak soğuması beklenmelidir.Çok kaynamış reçel nasıl kurtarılır?
Böyle anlarda başka bir tencerenin içerisine hemen su aktarın. 1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır. Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın.Reçelden ne yapılır?
Şeker ve meyvelerin pişmesinden elde ettiğimiz reçelin, dillere destan tatlılığını en güzel tariflerin içinde derledik.
- Pastırmalı ve Reçelli Rulolar.
- Çilek Reçelli Tart.
- 3. Portakal Reçelli Kup Cheesecake.
- Kayısı Reçelli Puflar.
- 5. Reçelli Meyve Salatası
- Yulaflı Reçel.
- 7. Vişne Reçelli Rulo.
- 8. Ahududu Reçelli Kurabiyeler.
Reçele limon suyu ya da tuzu katmıyorsunuz Aslında bunun önüne geçmenin çok ama çok kolay bir püf noktası var. Bu da kaynama aşamasının sonuna doğru tencereye limon tuzu ya da limon suyu eklemek. Bunu yaptığınız takdirde reçeli şekerlenmeden ve bozulmadan uzun süre muhafaza edebileceksiniz.
Ama diyelim ki katılaşıp sertleşme gibi bir sorun yaşadınız ve reçelinizi kurtaramayacağınızı düşündüğünüz bir durumdasınız. Böyle anlarda başka bir tencerenin içerisine hemen su aktarın. 1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır.