AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Incir receli neden sert olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Incir reçeli neden sert olur?​

Fazla şeker koyduğumuzda ve meyveleri bu şekerin içerisinde fazla bekleterek pişirme işlemine geçtiğimizde ya da limon suyu ilave ederken fazla kaçırdığımızda reçelin kıvamı katılaşıp ağdalaşıyor.

Yeşil incire ne denir?​

Sultan Selim inciri, iri boyutlarda açık yeşil renge sahip bir incir çeşididir. Bol etli iç yapısı aynı zamanda çok da lezzetli olan Sultan Selim inciri ülkemizde genellikle taze olarak tüketilen bir incir çeşididir.
Incir reçeli acı oldu ne yapmalıyım?
Acı veya sizi rahatsız edecek bir tat varsa, tencereye yeniden su koyun ve incirleri 5 dakika daha kaynatıp yeniden soğuk suya bastırın. Her bir inciri tek tek sıkarak suyunu çıkarın. Zira sünger gibi suyu içine çekmiş oluyor. Bu işlemi üzerine ağırlık koyup uzun süre suyunun süzülmesini bekleyerek de yapabilirsiniz.
Incir reçeli filmi gerçek bir hikaye mi?
Ama filmdeki ilişkinin yüzde 90’ı yaşanmış, gerçek bir hikayedir. Film bittiğinde sizin hikayenizi izlemişim gibi hissettim. Kendi hayatınızdan kesitler var mı filmde? Kendi hayatımı anlatmadım ama filmde yaşanan ilişkide benim hayatıma dair çok yaşanmışlık var.

Sert incir reçeli nasıl yapılır?​

Temizlenen incirleri bol suda yıkayıp süzün. Tencereye incirleri haşlayacak kadar bir su koyup kaynatın. İncirleri kaynayan suya aktarıp hafifçe yumuşayıncaya kadar, (yarım saat falan yeterli) haşlayın. İncirlerin haşlama suyunu dökün üzerine soğuk su doldurun, bekleyin.

İncirin olmamış haline ne denir?​

Çoğuna HAM denir. Kimilerine ÇAĞLA denir. Bazılarına KELEK denir. Tembel sahibi olanlara da ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ denir.
Incir reçeli neden ekşir?
Çok sıcak ya da çok soğuk yerlerde bekletilen reçeller ekşiyor, küfleniyor, şekerleniyor ve yenemez kıvama geliyor. Henüz yapım aşamasındayken doğru miktarlarda şeker kullanmamış olmak da şekerin süreç içerisinde şekerlenmesine neden olabiliyor.
Incir reçeli su konulur mu?
Üzeri toz şekerle örtülür ve bir gece buzdolabında bekletilir. Incir reçeline su konur mu? İncir reçeline su katılır mı? Ertesi gün tencereye iki bardak su ilave edilerek bütün kalabilmesi, zedelenmemesi ve dağılmaması için çok fazla karıştırmadan kısık ateşte pişirilir.

Incir reçeli filminin konusu nedir?​

Metin 30’lu yaşlarında hayatını TV’lere skeç yazarak kazanan bir adamdır. Yazdığı senaryoları reddedilen bir gün gittiği barda, hayatını tümüyle değiştiren Duygu’yla tanışır. Duygu ve Metin bir masala başlarlar ama sonu başından belli bir masaldır bu…

Incir reçeli nasıl bir film?​

güzel film .ilk önce ıssız adma benzettim.daha benzer filmler var.konunun gidişatını az çok anlıosunuz. ama başarılı.romantik duygusal izlenmesi gereken bir film. Takip Et! Güzel bir film.
Olmamış ham incir reçeli nasıl yapılır?

Geri