AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İncir Reçeli (İncir Tatlısı)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
İncir Reçeli (İncir Tatlısı) Tanımı İçin Gereçler
3 kg incir
3 kg toz şeker
2 bardak kuru üzüm
Yarım limon suyu yahut 1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı kabartma tozu

İncir Reçeli (İncir Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Baş kısımları kesip güzelce yıkayıp geniş bir tencereye koyup üzerine şekerini döküp bir gece bekletiyorum.
Sonraki gün sabah orta ateşte ocağa koyup kaynayana kadar ortada karıştırarak şekeri eritiyoruz.
Kaynamaya başlayınca üzerine kuru üzümleri döküp yaklaşık 40 dakika kaynatıyoruz.
Limon suyu yahut limon tuzunu atıp bir 5 dakika daha kaynatıp bu kademede şayet reçelinizin daha parlak olmasını istiyorsanız bir çay kaşığı kabartma tozu katıp karıştırıyoruz.
Bir iki taşım daha kaynatıp kavanozlara doldurup sıkıca kapatıp aksi çevirip vakumlama süreci için bir gün hiç ellemeden bekletip sonrasında rafa kaldırabilirsiniz. Nefis incir reçelimiz hazır afiyet bal şeker olsun.
İncir Reçeli (İncir Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst