AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Incir agacina bordo bulamaci atilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

İncir ağacına bordo bulamacı atılır mi?​

Budama mevsiminde hastalık ağacın tümünü kapsamış ise böyle ağaçlar sökülmelidir. kadar temizlenmelidir. Budanan ve temizlenen kısımlara 3 kısım ardıç katranı+bir kısım toz halinde göztaşı karışımı sürülmelidir. Budamayı takiben ağaçlara, % 2’lik Bordo Bulamacı atılmalıdır.

İncir dalında neden Kurtlanır?​

İncir çok fazla su isteyen bir meyve ağacı değildir. Havaların mevsim normallerinin üstünde soğuk olması kurtlanmayı tetikleyebilir. Bazı yıllarda nemin mevsim normallerinden fazla olması kuru incir kurtlanma sorunun en büyük tetikleyicisidir.
İncir ağacı Sulanir mi?​
İncir fidanları ilk yıllarda sulamaya gereksinim duyar. Sulama olanaklarının çok sınırlı olması durumunda dahi bu sulamayı yapmak gerekir. Sulama olanaklarının çok sınırlı olduğu durumlarda fidanların diplerindeki sulama çanaklarına sap, saman, ot, çiftlik gübresi konarak malçlama yapılır.

İncir ağacı senede kaç kere meyve verir?​

İncir ağacı senede kaç kere meyve verir?
Dişi incir ağaçları yılda üç meyve verirler.

Incir meyvesi olgunlaşmadan neden dökülür?​

Incir meyvesi olgunlaşmadan neden dökülür?
Bazı çiftçiler zaman zaman yaşadıkları bu durumun ilek olgunlaşma sezonunda yaşanan soğukların incirin tozlaşmasını sağlayan ilkelerin hastalığından kaynaklandığını ileri sürerken uzmanlar incir kara sineğinden kaynaklandığını belirttiler.

Fındık bordo bulamacı ne zaman yapılmalıdır?​

Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4’ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

İncirin Kurtlanmaması için ne yapmalı?​

İncirleri tam olarak kurutamazsanız, bir zaman sonra kurtlanır. İncirleri ikiye ayırıp tepsiye sıraladıktan sonra, bu kez incirleri güneşe koymayıp fırına koymalısınız. Fırını 50 derecede ısıtın ve incir tepsisini fırına koyun. Fırın kapağını hafif aralık hale getirin.
İncir sineği nasıl yok edilir?​
Bahçemizde en az 10 ağaçta 1 olmak üzere ağacın gölge kısmına kuzeydoğu asarak mücadele edilir. Bu tuzak resimdeki gibi hazırlanır içine %5 lik elma sirkesi konur, içine giren sinek ise ışığa yükseldiği için bir türlü tuzaktan geri çıkamaz orada ölür.

İncir ağacı ne zaman sulanır?​

İncir ağacı ne zaman sulanır?
İncir ağaçları yağışların yetersiz kalmaya başladığı ilkbahar ayları sonu yaz aylarının başlangıcında sulama işlemine gereksinim duymaktadır.

İncir ağacı suyu sever mi?​

İncir ağacı suyu sever mi?
İncir ağacı suyu oldukça fazla miktarda seven bir ağaç türüdür. Bu nedenle genellikle bol yağış alan bölgelerde yetiştirilmektedir. Özellikle ağaç üzerinde yer almakta olan incir meyvelerinin olgunlaşma zamanı olarak bilinen Mart- Nisan ayları arasında sulama işleminin yapılması gerekmektedir.

İncir ağacı ne zaman meyve verir?​

İncir Fidanı Kaç Yılda Meyve Verir? İncir fidanının meyve verebilmesi için 20 metrelik bir boya ulaşması gerekir. Bu nedenle incir ağacının meyve vermesi genellikle 2-3 yılı buluyor.

İncir ağacı kaç yılda verim verir?​

İncir ağacının meyve verme aşamasına gelebilmesi için öncelikli olarak yaklaşık 3 metre boy ile dikilen incir ağacı fidanının en az 20 metre uzunluğa kadar ulaşmasının beklenmesi gerekmektedir. Buda tahmini olarak 2-3 yıl sürmektedir. Yani dikim anından itibaren en geç 3. Yıl incir ağacı meyve vermektedir.
 
İncir ağacına bordo bulamacı atılabilir, bu işlem budama sonrası uygulanan bir yöntemdir ve hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Budamanın ardından ağacın temizlenmesi ve sonra incir ağacına 3 kısım ardıç katranı ile bir kısım toz halinde göztaşı karışımının sürülmesi önerilmektedir. Daha sonra ise %2'lik Bordo Bulamacı uygulanması önerilmektedir.

İncir ağacının kurtlanma problemi genellikle çok su istememesinden kaynaklanmamaktadır. Daha çok mevsim normallerinin üstünde soğuk olması kurtlanmayı tetikleyebilir. Ayrıca, nemin fazla olması da kurtlanma sorununa neden olabilir.

İncir ağaçları sulanmalıdır, özellikle fidanların ilk yıllarında sulama önemlidir. Sulama olanaklarının sınırlı olduğu durumlarda ise fidanların diplerinde sulama çanakları oluşturup malçlama yapılabilir.

İncir ağacı genellikle yılda üç meyve verebilir. Dişi incir ağaçları yılda bu kadar meyve üretebilirler.

İncir meyvesinin olgunlaşmadan dökülmesinin sebeplerinden biri incir kara sineği olabilir. Ayrıca, incir meyvelerini tam olarak kurutamamak da dökülmeye neden olabilir.

İncir ağacına bordo bulamacı genellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında uygulanmalıdır. Bu uygulama sayesinde potansiyel hastalıklara karşı etkili bir koruma sağlanabilir.

İncirlerin kurtlanmaması için incirlerin tam olarak kurutulması gerekmektedir. İncirleri güneş yerine fırında kurutarak kurtlanma riskini azaltabilirsiniz.

İncir sineğini yok etmek için tuzaklar kullanabilirsiniz. Elma sirkesi içeren tuzaklar sinekleri çeker ve öldürürler.

İncir ağacı genellikle yağışların azaldığı ilkbahar ve yaz başlangıcında sulanmalıdır. Suyu oldukça seven bir ağaç türü olan incir, sulanmaya ihtiyaç duyar.

İncir ağacı genellikle 2-3 yıl sonra meyve vermeye başlar. İncir fidanının meyve verebilmesi için belirli bir büyüklüğe ulaşması gerekmektedir.

İncir ağacının verimli olabilmesi için genellikle 2-3 yıl beklenmesi gerekmektedir. İncir ağacı dikildikten sonra en geç 3. yılda meyve verebilir hale gelir.
 
Geri
Üst