AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Inci selalesi nerede?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Inci şelalesi nerede?​

Angel Şelalesi
Isla Raton’dan Angel Şelalesi
Tip: | Dikey düşüm
Yükseklik: | 980 m / 3.212 ft
Düşme uzunluğu: | 807 m / 2.647 ft

Türkiye’nin en büyük şelalesi nerededir?​

Erzurum’un Uzundere ilçesinde yer alan Tortum Şelalesi Türkiye’nin en büyük şelalesidir. 1700’lü yılların ortasında vadideki bir dağın heyelan sonucunda Tortum Çayı’nı kapatması sonucuyla oluşan Tortum Şelalesi, 48 metre yüksekliği ve 21 metre genişliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Tortum Şelalesi dünya sıralamasında kaçıncı sırada?​

Tortum Şelalesi dünya sıralamasında kaçıncı sırada?
Afrika’daki Zambezi Nehri üzerindeki Vietorio Şelalesi 120 metre yükseklik ile dünyanın en yüksek şelalesi, A.B.D. ‘nde Erie Gölü ile Ontario Gölü arasındaki Niagara Şelalesi 51 metre yükseklik ile ikinci, 48 metre yükseklik ile dünyanın üçüncü yüksek şelalesi Uzundere ilçesindeki Tortum Şelalesidir.

Dünyanın en güzel şelalesi nerede?​

Dünyanın en güzel şelalesi nerede?
Niagara Şelaleleri – Kanada/ABD Kanada’nın Ontario ve Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaleti arasında tam ortada bulunan Niagara Şelaleleri dünyanın en ünlü şelalesi desek yeridir.

Tortum Şelalesi Türkiye’nin kaçıncı sırada?​

Erzurum’un en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Tortum Şelalesi; yüksekliği bakımından dünyanın 3’üncü, ülkemizin ise en yüksek şelalesidir. Bu özelliğinin yanı sıra, eşsiz manzarası ile gidenleri büyüleyen bu şelale, özellikle ilkbahar aylarında film karesi tadında görüntüler sunuyor.

Tortum Şelalesi ne ne zaman gidilmeli?​

Haziran ayının sonlarına doğru Tortum Çayı su debisi düşüşe geçmekle beraber şelale suyuda azalmaktadır. Bu nedenle özellikle ilkbahar aylarında bölgeye gitmenizi öneririz.

Yukarı Düden mi Aşağı Düden mi?​

Yukarı Düden mi Aşağı Düden mi?
Düden Şelalesi, Antalya Şelalenin ortaya çıktığı nokta Karpuzkaldıran Şelalesi ya da Düdenbaşı olarak da bilinen Yukarı Düden. Düden Çayı’nın Akdeniz’e döküldüğü nokta ise Aşağı Düden Şelalesi olarak biliniyor.

At kuyruğu şelalesi Nerede?​

At kuyruğu şelalesi Nerede?
Yosemite Ulusal Parkı’ndaki Atkuyruğu Şelalesi.

İnci Şelalesi konusunda detaylı bilgi verilmemiş ancak diğer şelaleler hakkında bilgiler paylaşılmış. İşte paylaşılan şelaleler hakkında özet bilgiler:

1. **Angel Şelalesi**
- **Tip:** Dikey düşüm
- **Yükseklik:** 980 m / 3.212 ft
- **Düşme uzunluğu:** 807 m / 2.647 ft

2. **Tortum Şelalesi (Türkiye'nin en büyük şelalesi)**
- **Yükseklik:** 48 metre
- **Genişlik:** 21 metre
- **Özellik:** 1700’lü yılların ortasında vadideki bir dağın heyelan sonucunda oluşmuştur.

3. **Tortum Şelalesi Dünya Sıralaması**
- **Sıralama:** Dünya sıralamasında üçüncü sıradadır.

4. **Niagara Şelaleleri (Dünyanın en güzel şelalesi)**
- **Konum:** Kanada/ABD arasında, Ontario ve New York eyaletleri arasında
- **Özellik:** Dünyanın en ünlü şelalesi olarak kabul edilir.

5. **Tortum Şelalesi Ziyaret Tavsiyesi**
- **Ziyaret Zamanı:** Özellikle ilkbahar aylarında, Haziran sonlarına doğru su debisinin düşmesi sebebiyle ziyaret edilmesi önerilir.

6. **Yukarı Düden ve Aşağı Düden**
- **Yukarı Düden (Karpuzkaldıran veya Düdenbaşı):** Şelalenin kaynağına verilen isim
- **Aşağı Düden:** Düden Çayı'nın Akdeniz'e döküldüğü nokta

7. **Atkuyruğu Şelalesi**

Eğer İnci Şelalesi hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, konuyla ilgili detayları paylaşırsanız size yardımcı olabilirim.

Geri